Jump to content

Grzałka Jager 100W

pmiz

Recommended Posts

Witam

Kupiłem grzałkę Jager 100w i jak mam ustawione na 26,6 to mi się włącza przy temperaturze 26,5 ale grzeje do 27,4 i dopiero się wyłącza .

jak skalibrować żeby nie było takich skoków i utrzymywało temperaturę 26,6 .

Bo miałem wcześniej zwykłą chińską grzałkę i jak ustawione było 26,6 stopni to utrzymywało tą temperaturę włączała się przy 26,4 i grzał tylko do 26,6 stopnia .

Chciałbym żeby Jager też mi tak utrzymywał temperaturę a nie takie skakanie o 0,8 stopnia .

Mój Jager wariował kompletnie. U Ciebie nie jest źle ,o ile dobrze pamiętam to z pozycji wyjściowej grzałki ustawiasz temp. niebieskim pokrętłem a jeśli nie uzyskasz tej co chcesz to czerwonym na tą co jest w akwa musisz ustawić czyli czerwonym na 27,4. Albo jeszcze inaczej możesz zrobić. Jeśli chcesz uzyskać 26,6 a daje Ci na 27,4 to może ustaw na 25,6 to wtedy powinna Ci dogrzać na te 26,6. Ja miałem jakąś felerną bo grzała i grzała i zmieniłem na JBL-a i jest ok.

[300] Malawi

Zobaczymy czy coś to da czekam aż się nagrzeje i kalibruję .

Żeby ustawić te 27,4 musiałem do końca tej blokady przesunąć czerwoną szczałkę zobaczymy jak teraz będzie ustawiłem 26,6 .

-- dołączony post:

nastawione na 26,8 a jest 26,3 i grzałka się nie załącza coś jest nie tak z termostatem ?

Te termostaty niekiedy mają prawo się pomylić o 1 st co najmniej. Wg mnie jesli jest skalibrowana ok to będzie się załączać tylko żeby utrzymać tą temp. czyli co jakiś czas. W instrukcji JBL nawet o tym piszą że jeśli będzie grzać za mocno należy skręcić ją o 1 stopień niż chcemy uzyskać.

[300] Malawi

To z tego wychodzi że chińskie grzałki no name maję lepsze i czulsze termostaty .

-- dołączony post:

No i jest problem zresetowałem grzałkę i ustawiłem na 25 stopni nagrzała do 27,8 a jak chcę skalibrować to mogę maksymalnie przesunąć na 27 stopni .

Spróbuj tak jak na początku że z 26,6 grzała na 27,4 , tylko że ustaw na 25,6 np. Wtedy zgodnie z tym co pisałeś to powinna grzać do 26,4 i nie powinno być skoków tylko powinna trzymać temp. na 26,4. Bo jak pisałeś w poście 1 to wyłączała się przy 27,4 to jak ustawisz na mniej to powinna się przy mniejszej temp. wyłączać.

[300] Malawi