Kochubtw Opublikowano 23 Marca 2014 Autor #21 Opublikowano 23 Marca 2014 skoro tak twierdzisz to ok zostawię jak jest sam przepływ na wylocie ustawione mam na połowe to myślę ze będzie ok
Andrzej Głuszyca Opublikowano 23 Marca 2014 #22 Opublikowano 23 Marca 2014 ..wylot ( przepływ ) niech będzie tak ustawiony aby łamał Ci całą powierzchnię tafli-wtedy będziesz miał super natlenienie! Jeżeli na połowie otwarcia jest dobrze to tak zostaw! Ewentualnie jak za jakiś czas Ci się zmniejszy przepływ co poznasz po mniejszym łamaniu tafli to otworzysz..a i tak gąbkę możesz śmiało płukać co podmiana..Ale to wszystko sobie sam zaobserwujesz:)) 1
Kochubtw Opublikowano 23 Marca 2014 Autor #23 Opublikowano 23 Marca 2014 Pewnie ze tak wszystko w swoim czasie Dzięki wielkie za pomoc i porady
marek_z_81 Opublikowano 23 Marca 2014 #24 Opublikowano 23 Marca 2014 Tym natlenianiem wody aż tak nie musisz się przejmować, masz kaskadę a to najlepszy sposób na natlenienie wody.
Kochubtw Opublikowano 23 Marca 2014 Autor #25 Opublikowano 23 Marca 2014 Pewnie ze tak aczkolwiek jak i kaskade jak i nowy filtr mam ustawiony na polowe mocy i założona końcówkę skierowana w gore na tafle wody to daje naprawdę fajny efekt oczywiście nie zrobiła się z tego pralka hehe tylko zastanawia mnie jedna rzecz czy okrzemki które mnie dopadły raczej spowodowane zła mechaniczna filtracja w pewnym stopniu ustąpią, fajnie to wygląda na kamieniach na których mam ale no najbardziej przeszkadza mi na piasku...
Rekomendowane odpowiedzi