Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziś przeżyłem szok!! Byłęm w akwarystycznym zapytać o testy a kobieta mi mówi, że są nei potrzebne i jak zaleje akwarium to żebym wpuścił 1-2 rybki i jak przeżyją 2 tygodnie to znaczy, że akwarium jest już dojrzałe i można wpuszczać rybki.

BRAK SŁÓW !

Na początek kup sobie tylko NO2,NO3,NH3/4. Później resztę jak akwa dojrzeje :)

[300] Malawi

Opublikowano

Jak odmulić dno w akwarium bo czytam i czytam i nie wiem co wybrać a na allegro jest straszny rozrzut cenowy. Są takie odmulacze za 20 zł i są za 200zł może coś polecacie?

A w ogóle to jak się odmula to dno?

Opublikowano

Ja nie odmulam wgl. Od czasu do czasu przegarnę piach , nigdy nie używałem odmulacza a chciałem zakupić. Póki co druga stroną takiej długiej skrobaczki do szyb tak jak już mówiłem przemieszam piach :)

[300] Malawi

Opublikowano

Wczoraj zalałem baniak i wlałem bakterie do filtra. I zastanawiam się czy muszę podmieniać wodę co tydzień czy może podmiany zacząć jak wpuszczę ryki. A w ogóle to rybki wpuścić wszystkie na raz czy po 1 gatunku trzeba odczekać?

Opublikowano

Ja kupiłem taką walizkę jak w poście wyżej, pozostałe które były potrzebne kupiłem w formie uzupełnienia, które są znacznie tańsze niż pojedyncze kompletne testy.

Na początek ta walizka w zupełności wystarczy.

Najważniejsze to Ph, Nh3/4, Kh, następnie No2. No3

Walizka 110 +20zł Nh3 jbl uzupełnienie.

Opublikowano
Ja kupiłem taką walizkę jak w poście wyżej, pozostałe które były potrzebne kupiłem w formie uzupełnienia, które są znacznie tańsze niż pojedyncze kompletne testy.

Na początek ta walizka w zupełności wystarczy.

Najważniejsze to Ph, Nh3/4, Kh, następnie No2. No3

Walizka 110 +20zł Nh3 jbl uzupełnienie.

Jak ktoś mi poda link do testów NH3 firmy JBL to będę naprawdę wdzięczny.

Opublikowano
z jbl jest Nh4 i to powinno Ci wystarczyć.

No takiej odpowiedzi oczekiwałem :) już zamawiam.

Tylko zastanawiam się jeszcze czy skala testów jest taka sama do wszystkich pomiarów? Dokładnie chodzi mi o to, żę zamówiłem już walizkę z testami na KH, PH, NO2, NO3, i czy jak zamówię uzupełnienie NH4 to mi wystarczy czy będę musiałkupić kompletny zestaw po to aby mieć skalę.

I jeszcze jedno czy na akwarystycznym24 trzeba płacić przesyłkę za każdy przedmiot? bo zamówiłęm u nich walizkę 2h temu i zastanawiam się czy bede musiałpłącić przesyłkę za NH4 jeszcze raz