Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ze względu na zachowanie moich podopiecznych postanowiłem zrobić testy

Ph-7,9

No2-0

No3-30

NH4-0,05

Po4-1,2

czy te wyniki coś wskazują

ryby nie mają ochoty na tarło tylko tłuką się między sobą

obsada

saulosi 1x4

maingano 6

Opublikowano

Witam temperatura wody 26 ryby mają około rok saulosi. Maingano są młodsze karmione O.S.I Complete & Balanced Nutrition, Hikari Sinking Cichlid Gold, płatki Tropikal Malawi Spirulina Tropical

Pytanie o parametry wody czy są prawidłowe i czy mogą wpłynąć na takowe zachowanie ryb

Opublikowano

Kurczak jak maja się nie tłuc Ci ryby jak masz 4 samce saulosi i jedną ,,biedną" samiczkę ! Ona musi mieć przewalone. Jeżeli chodzi o mainagano to sam nie jesteś w stanie określić jaki masz układ , a może masz same samce. Same parametry są ok !

Opublikowano

..taj jak napisał stan parametry teoretycznie są dobre! Chociaż przy rozmnażaniu saulosi zaleca się wyższą zasadowość to jest w granicach ciut ponad 8..Ale ja bym zwrócił jednak uwagę na temperaturę.Sam mam Pseudotropheus saulosi i samice cały czas inkubują ale u mnie temperatura wody to 28 stopni.. Tak samo zachowują się Iodotropheus sprengerae... Może właśnie temperatura odgrywa tu decydującą rolę.. Po prostu podnieś ją i czekaj!

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedz i radę temperaturę podniosę ale nie zależy mi na rozmnażaniu bo nie zamierzam zarabiać na tym. Może po podniesieniu temperatury uspokoją się.