Arit Opublikowano 12 Maja 2014 Autor #21 Opublikowano 12 Maja 2014 Akwarium bardzo mi się podoba. Jeżeli chodzi o maluchy to może jakiś eliminator narybku? Np. jeden samiec S. fryeri? Poczytałem o tej rybce jest wprost stworzona do tego celu, ale czy nie będzie głodować w moim zbiorniku gdzie dieta to 50/50?
krzysiutoja Opublikowano 12 Maja 2014 #22 Opublikowano 12 Maja 2014 Witam można nauczyć go jeść z reki i po problemie .
eljot Opublikowano 12 Maja 2014 #23 Opublikowano 12 Maja 2014 Przy takiej ilości kryjówek to żaden eliminator sobie nie poradzi, zwłaszcza że cwane maluchy wypływają na szerokie wody jak już nie są traktowane jak pokarm . Dodatkowo im starszy eliminator tym bardziej zerka na mannę z nieba czyli ręki właściciela .
Arit Opublikowano 12 Maja 2014 Autor #24 Opublikowano 12 Maja 2014 No cóż na razie nie wiem co zrobię w temacie narybku. Wiem, że dzisiaj kolejna samica nosi ikrę, tym razem Saulosi. Trochę mnie to drażni bo wolał bym, żeby najpierw podrosły a nie już inkubowały. Pożyjemy zobaczymy w tej chwili podoba mi się taki wystrój ale nie wykluczam, że się z niego wyleczę.
Rekomendowane odpowiedzi