Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Miał bym prośbę ze by ktoś mi pomógł ustalić diete dla moich pyszczaków

uwzgledajac pokarmy suche i mrozonki

Narazie karmie ich lasonogami i tetra cichlid pro


Labidochromis Caeruleus Yellow

Melanochromis cyaneorhabdos

Aulonocara Fire Fish

Opublikowano

Ze względu na odmienne preferencje pokarmowe twoich ryb musisz ustalić dietę kompromisową:


Ze względu na maingamo ( peryfiton, plankton ) raczej nie powinieneś przekraczać 2/3 karmy mięsnej w stosunku do 1/3 karmy roślinnej.


Wg mnie poza laskonogami kup jeszcze mrożoną artemię, szklarkę i kryll


Z suchych roślinnych koniecznie spirulinę 36% ( 40 % ) firm OSI lub Tropical lub JBL, dodatkowo co najmniej 2 inne w zależności od zasobności portfela OSI, NF albo Hikarii, Tropical, Sera


No i co najmniej jeszcze 3 mięsne karmy suche.


W doprecyzowaniu konkretnych karm pomoze ci poniższa tabelka


http://forum.klub-malawi.pl/tabela-pokarmow-t18749.html


Finalnie podawaj 4x w tygodniu mięsne karmy ( 2x suche, 2x mrożonki ) i 2x karmy roślinne. Jeden dzień w tygodniu rób im głodówkę.

Opublikowano

Pozwolę sobie podłączyć się pod temat bo obsada podobna i kolega może skorzysta. Skończyło mi się parę pokarmów i muszę coś zamówić. Zostało mi Hikari Excel, OSI Cichlid Flake, Tropical Super Spirulina Forte Granulat oraz mrożona artemia. Planuję dokupić NF Color Plus i Hikari Sinking Cichlid Gold. Mam jeszcze trochę Tropical Malawi (z początków przygody z malawi). Czy to wystarczy czy powinienem coś zmienić? Obsada w sygnaturze.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.