Skocz do zawartości

M. es Red, M. "maigano", P. Acei, C. Afra Cobue, P. Saulosi, L. Hongi sweden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ryby jak w temacie wielkość 2-3 cm.

Pokarmy, które posiadam:

OSI spirulina flakes

OSI cichlid flakes

OSI vivid color

Naturefood premium cichlid

Naturefood premium cichlid plant

Hikari exel sinking

danichi color fx

danichi vegge fx

do tego mrożonki:

lasonoga - trochę duży jak na razie

dorosły solowiec

czarny komar - jakieś syfy są w tym żarciu, gałązki itp.

malawi mix - czyli wszystko razem plus zielenina - jeszcze tego nie sprawdzałem

Jak to ułożyć w całość. Dawać np. rano roślinne a popołudniu mięsny? Czy jeden dzień roś. a następny mięs.? Może jakieś pomysły na gotową dietę? Generalnie ryby zajadają się każdym z tych pokarmów.

Opublikowano
Łączenie diety ryb mięsożernych z roślinożernymi jest poważnym błędem.

Jedna z tych ryb jest wpisana jako roślinożerna dokładnie Hongi, który jest z tej samej rodziny co Yellow a ten znowu jest mięsożerny??? Pozostałe są wszystkożerne, dziwi mnie też fakt że Cobue jest wpisana do wszystkożernych a pozostałe Afry są mięsne.

Opublikowano
Z niecierpliwością czekam aż doświadczeni koledzy wypowiedzą się na temat hongi

Poszukaj na forum była dyskusja o karmieniu tej sztucznej odmiany, klasyczne hongi to typowy roślinożerca.

Pozostałe są wszystkożerne, dziwi mnie też fakt że Cobue jest wpisana do wszystkożernych a pozostałe Afry są mięsne.

Ryby nie są przydzielane do danego gatunku ze względu na dietę więc nie masz się czemu dziwić.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A skoro teraz nie ma już L. Hongi, czy ktoś mi doradzi przy tych rybach jakie proporcje ustalić, pokarmy mam nadal jak w pierwszym poście plus kilka nowych wszystkie są w tabelce. W tej chwili jadę mniej więcej 50/50 i wygląda to tak:

5126e4b964a6.jpg

Sugerowałem się wykładem na temat żywienia harasimi i pokarmy roślinne podaje rano bo tak podobno pyśki zaczynają dzień, że nawet mięsożerne potrafią z rana sobie skubnąć jakiegoś glona.

Zweryfikujcie proszę moją dietę.