Skocz do zawartości

Akcja charytatywna na rzecz Funduszu Ochrony Pielęgnic im. Stuarta M. Granta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuje ponownie Klubowiczowi Kunta. Nie dość ze zasilił nas zakupując książkę to jeszcze dołożył pokaźny datek w wysokości 66,60 ... dzięki. Nad jeziorem Malawi zapewne powstanie Twój mały ogródek :) a ryby ja Cię zobaczą będą na Twoją cześć skakały nad powierzchnią jak delfiny ;). Jutro podomykam sprawy, na wpłaty już nie czekam tylko kombinuje jak to podesłać Edkowi, gdyby ktoś sie skusił na wzmocnienie niech da mi znać na PW bo jak przekażę pieniądze Edkowi to wrócę do sprawy dopiero za rok. Kessey ta akcja będzie działała na zasadzie corocznej zbiórki. Nie mogę pilnować interesu cały rok bo celem KM jest jednak nie pomoc rybą tylko popularyzacja biotopu a wierz mi ze się troszkę nad cała akcją napracowałem teraz czas popisać co nieco i skupić się na rybskach.

Proszę o informacje jak byście proponowali najtaniej przekazać uzbieraną kaskę ;) ... nie jestem tak światowy a wiem że przelew sporo kosztuje ;(. Może Edek coś sam zaproponuje ale bycie mądrzejszym nigdy mi jeszcze nie zaszkodziło :).

Opublikowano

Jeżeli to coś pomoże to mogę delikatnie zasygnalizować że mam konto w UK i może tak byłoby taniej?

Nie ma najmniejszego problemu żeby przelać zebrane pieniądze na moje konto w PL, a ja mogę przelać je z UK do USA.

Zaraz popatrzę jak to wygląda i dam znać później.

Wiem już że mój bank pobiera prowizję w wysokości £10 za międzynarodowy przelew do kwoty £5000

PayPal pobiera podobno 2.5% od wysyłającego i 4% od odbierającego (tak znalazłem na stronie porównującej koszty wysyłania pieniędzy z UK do US).

Na stronie PayPala za ciężkie do ogarnięccia to jest dla mnie na dziś bo... PayPal podaje kilka różnych opłat: za transfer, za wysyłkę na granicę za przeliczenie waluty.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie odzywałem się w sprawie dość długo ze względu na to, że Ad Konings nie odpowiadał na maila ... teraz dał mi namiary na konto i jutro idę przelać pieniądze do banku bo przelew internetowy trochę mnie przerósł ;). Edek wyraził zadowolenie i ... ale o tym troszkę później ;). Na razie daję zaległy skan rozliczenia konta na które przelewaliście pieniążki. Jak się jutro uda to technicznie sprawa będzie załatwiona ;).

Rozliczenia akcji charytatywnej.pdf

• Dziękuję 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Troszeczkę to potrwało ale udało się mi wreszcie przekazać całość pieniędzy jakie zgromadziliśmy w czasie naszej akcji na konto Funduszu. Do USA finalnie popłynęło 716,50 dolarów, a po odjęciu prowizji PayPal zostało dla ryb 688, 35 dolarów. Troszeczkę temu winien Putin ;), gdy pisałem list aby Edek dał mi numer konta było to 740 dolarów , niestety wzrosła cena dolara. Jednak zarówno Ad Konings jak i ja sam uznaliśmy to za fajny wynik. Zapowiedziałem również nasz udział we wspomaganiu pielęgnic w przyszłym roku i mam nadzieję, że podobnie jak Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy co roku wynik będzie lepszy. Ad wysłał Nam skan odręcznego listu w którym przekazuje podziękowania za Nasz wkład w akcje wspierania podwodnych przyjaciół. List do obejrzenia na serwisie. http://www.klub-malawi.pl/serwis/komunikaty/wydarzenia/443-podziekowanie-za-aukcje-od-ada-koningsa.html Ja od siebie ponownie dziękuję Wszystkim którzy wsparli akcję materialnie czy technicznie. Szczególne podziękowania przesyłam osobie, która rzuciła pomysł i podczas trwania akcji wspierała mnie swoją znajomością języka angielskiego. Bez niego cała akcja by się nie powiodła. Michał Domagała "Michdom74" był inicjatorem akcji i łącznikiem pomiędzy mną a Ad-em Konings-em. Oczywiście ponownie dziękuje wszystkim, którzy dorzucili do Aukcji swoje ciężko zarobione pieniądze oraz tych którzy brali udział w Aukcjach.

Dorzucam też skany operacji finansowych, które musiałem przeprowadzić przesyłając pieniądze na PayPal-a i stamtąd na konto Funduszu.

doc20140422142813.pdf

doc20140422142835.pdf

• Dziękuję 1
  • 5 miesięcy temu...
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.