Rasalom Opublikowano 7 Lutego 2014 #1 Opublikowano 7 Lutego 2014 Cześć Jestem właśnie w trakcie migracji z południowej ameryki na Malawi. Baniaczek niestety narożny i wiem że to duże ograniczenie (ćwiartka koła o promieniu 96 i wysokości 60). Planowana obsada to: Pseudotropheus saulosi i Labidochromis caeruleus. Rozważam jeszcze dodatkowo Iodotropheus sprengerae ale wiem że to może być trochę za dużo jak na narożne. Co sądzicie o takiej obsadzie? Wolałbym 3 gatunki mniej liczne ale nie jest to dla mnie najważniejsze.
kosaaro Opublikowano 7 Lutego 2014 #2 Opublikowano 7 Lutego 2014 Witam Również mam nowy baniak, narożny ale mniejszy (225l) również zastanawiam się nad obsadą Myślę że wybiorę coś z twoich typów ale waham się czy tylko jeden gatunek Pseudotropheus saulosi czy dwa zazem z Labidochromis caeruleus lub Iodotropheus sprengerae napisz co wybrałeś ostatecznie
Rasalom Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor #3 Opublikowano 7 Lutego 2014 Na razie zalewanie zbiornika, obsada najwcześniej za 3-4 tygodnie się pojawi. Mam czas na wybór
kunta Opublikowano 8 Lutego 2014 #4 Opublikowano 8 Lutego 2014 Proponowałbym Saulosi z Rdzawymi. Fajne połaczenie, 3 kolory w akwa - ot taka fajna startowa załoga.
Rekomendowane odpowiedzi