Jump to content

filtr

acer2244

Recommended Posts

Witam koledzy zakupiłem akwarium profilowane 375litrów i mam pytanko, czy tetra Ex 700 jako biolog da radę, a może coś mocniejszego kupić. Zasypałbym całość ceramiką tylko nie wiem czy da radę ma 4 koszyki więc chyba powinno być oki. Pozdrawiam

...jego wydajność jest słabiutka!! Musisz przy nim mieć bardzo wydajny mechaniczny... Weź pod uwagę ,że jego pojemność to tylko niewiele ponad 6 litrów co przy takim litrażu akwarium nie będzie korzystne!! Myślę ,że za te pieniądze można kupić lepszy ( wydajniejszy ) filtr!!

...jego wydajność jest słabiutka!! Musisz przy nim mieć bardzo wydajny mechaniczny... Weź pod uwagę ,że jego pojemność to tylko niewiele ponad 6 litrów co przy takim litrażu akwarium nie będzie korzystne!! Myślę ,że za te pieniądze można kupić lepszy ( wydajniejszy ) filtr!!

Tak myślałem mechanika mam Aquael Turbofilter 1500 woda kryształ ale z tą biologią nie ciekawie trzeba to poprawić. A czy tetra Ex 1200 będzie już oki???

..ten byłby w zupełności oki!! Bo i duży przepływ i co ważne 12 l pojemności..Ma tylko znowu jedno ale..Cena!!

A może takie coś:

FILTR ZEWN. HW-303A 1400 l/h +WKŁADY ! PROMOCJA ! (3914260291) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img13.allegroimg.pl/photos/400x300/39/14/26/02/3914260291@@AMEPARAM@@13@@AMEPARAM@@39/14/26/02@@AMEPARAM@@3914260291

..osobiście nie miałem tego filtra!! Ale koledzy tutaj bardzo go chwalą..Duży przepływ, duża pojemność bo 14 l .Cena fajna. Ktoś powie ,ze pobór mocy spory bo 35W. Osobiście uważam ,że nie jest to wielki pobór mocy ..Trudno mieć dużą wydajność filtra do dużego akwarium przy małej jego mocy!! Zawsze jest coś za coś!! Mając do wyboru pierwszy który zaproponowałeś a ten drugi to bym wybrał ten drugi czyli HW-303A

..osobiście nie miałem tego filtra!! Ale koledzy tutaj bardzo go chwalą..Duży przepływ, duża pojemność bo 14 l .Cena fajna. Ktoś powie ,ze pobór mocy spory bo 35W. Osobiście uważam ,że nie jest to wielki pobór mocy ..Trudno mieć dużą wydajność filtra do dużego akwarium przy małej jego mocy!! Zawsze jest coś za coś!! Mając do wyboru pierwszy który zaproponowałeś a ten drugi to bym wybrał ten drugi czyli HW-303A

Ciekawe czy ma rzeczywiście taki przepływ no ale pojemność ma sporą. Mam do kupienia tetrę Ex 1200 używaną za 200 pln i się właśnie zastanawiam nad nią i tym chińczykiem.

..używaną Terę o której mówisz z jednej strony za te pieniądze warto kupić bo ma choćby mniejszy pobór mocy! Z drugiej strony HW-303A jest nowy i na gwarancji:)) Tu musisz sam dokonać wyboru .Bo wydajność ich jest prawie taka sama. Co do jakości to się nie wypowiem . Tu masz gwarancję tu nie masz:))