Jump to content

Aquael turbo 2000, ktora gabka?

Guest pemergency

Recommended Posts

Guest pemergency

Do osob ktore uzywaja wyzej wymienionego filtra. Uzywacie oryginalnej gabki z zestawu czy jakiejs drobniejszej?

Sent using Tapatalk

Przeniosłem do odpowiedniego działu.

Guest pemergency

Czy ktoś mógłby być na tyle uprzejmy i wskazać konkretną gąbkę, która będzie pasować bez jakiś alpejskich kombinacji?

Sent using Tapatalk

Czy ktoś mógłby być na tyle uprzejmy i wskazać konkretną gąbkę, która będzie pasować bez jakiś alpejskich kombinacji?

..ja mam coś takiego ale rozmiar mojej gąbki to 13x6...

GABKA FILTRACYJNA _ KWADRAT 15X7 _ UNIWERSALNA (3829869627) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img06.allegroimg.pl/photos/400x300/38/29/86/96/3829869627@@AMEPARAM@@06@@AMEPARAM@@38/29/86/96@@AMEPARAM@@3829869627

..otwór w środku gąbki powinien być tak długi aby zakrył cały koszyczek!! A gęstość jest chyba taka sama jak na tym zdjęciu..Ale najlepiej jak w sklepie weźmiesz do ręki ze dwie trzy gąbki i wybierzesz najbardziej gęstą!!

Guest pemergency

Problem w tym ze nie mam możliwości pomacać w sklepie w Polsce, a tu gdzie mieszkam tego typu artykułów jest jak na lekarstwo, nawet ebay nie wyświetla konkretnych wyników. Gdyby ktoś mógł podać konkretną gąbkę, wtedy mógłbym ja zakupić i przesłać do UK

Sent using Tapatalk

Guest pemergency

Próbowałem napchać waty do tego plastikowego pojemnika, ale zapycha się po jednym dniu tuż przy wlocie do pojemnika, a reszta waty jest praktycznie czysta...

Sent using Tapatalk

...czyli Ty masz filtr wraz z modułem!! Ja mam tylko głowicę i gąbkę.. Głowica z gąbką jest połączona u mnie dwiema rurkami..I w takim układzie mogę Ci śmiało polecić to co Ci pokazałem za pomocą linka !!

-- dołączony post:

...ewentualnie ciut mniejszy rozmiar to jest 12x7

Guest pemergency

Zastanawiam się tylko czy średnica otworu w tej gąbce nie będzie za mała. Masz w tym swoim filterku tą gąbkę założoną na oryginalnej rurce, czy jakiejś. DIY?

Sent using Tapatalk