marek_z_81 Opublikowano 25 Stycznia 2014 #11 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Ja od pewnego czasu czyszczę takim skrobakiem Topex (2 ostrza w zestawie) za 1,50zł w Kauflandzie lub ok 3zł w castoramie. Cytuj
scandinavia Opublikowano 25 Stycznia 2014 #12 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Raz na tydzień gąbeczka kuchenna (w ciągu tygodnia 1x/2x) czyścik. To max u mnie. Szyba zawsze czysta na błysk. Ten film co podrzucił CoolPhone to chyba z akwa nie czyszczonym długie miesiące. Btw. Pracując w Zoo nauczyłem się, że istotną sprawą jest właściwe umycie przedniej szyby od zewnątrz. Szczególnie pod kątem jak sie patrzy widać, że zostawia się czasem białą przezroczystą smugę, której nie widać z przodu patrząc. Cytuj
traks Opublikowano 26 Stycznia 2014 #13 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Do miękkich zabrudzeń myjka kuchenna, do osadów z kamienia używam takiego skrobaka z wymiennymi ostrzami koszt bodajże 4,50 zł Cytuj
Krzysiek S Opublikowano 28 Stycznia 2014 #14 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Używając tego czyścika nigdy nie miałem problemów z rysami, piasek też nie nie stanowi żadnego zagrożenia. W porównaniu do wszystkich innych urządzeń (magnesy, karty itp.) jest bezkonkurencyjny. Oczywiście, czyściki typu karta , żyletka też dają radę, ale czyszcząc takimi urządzeniami, to musiałbym chyba poświęcić na te czynności jeden dzień roboczy, przy powierzchniach szyb w moich akwariach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi