Slawek-meszek Opublikowano 2 Stycznia 2014 #11 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Tak Marcin masz rację zasugerowałem się dietą roślinną a wpisałem yellowa 1
Ewcia30 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor #12 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Kupiłam dzisiaj 4 yellowy, czyli muszę coś pod nie dobrać.
pieco Opublikowano 2 Stycznia 2014 #13 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Kupiłam dzisiaj 4 yellowy, czyli muszę coś pod nie dobrać. a te yellowki już wybarwione? bo jeśli nie to możesz mieć kłopot ze stworzeniem haremu...np 3/4 +1. tak z doświadczenia aby coś pewnego się wykluło to trzeba przynajmniej z min.6-8 szt kupić. No chyba, że masz farta Do tego zdecydowanie polecam Acei...ładnie wybarwione są piękne Tu w układzie 2+4...czyli zakup ok. 10 szt młodych. 1
Ewcia30 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor #14 Opublikowano 2 Stycznia 2014 W takim razie dokupie bo mają około 4 cm.
Slawek-meszek Opublikowano 2 Stycznia 2014 #15 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Tak naprawdę będziesz zmuszona kupić każdego gat po 8-10szt jeżeli chcesz aby dobrać odpowiednie haremy. Czyli masz już yellowa teraz czas na P acei i no właśnie co dalej już masz jakiś kolejnych faworytów?? 1
Ewcia30 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor #16 Opublikowano 3 Stycznia 2014 A co później z tymi rybkami robicie, których już nie chcecie? Myślę o Mpanga i podoba mi się chilumba ale czytałam że jest agresywna a ja wolę coś łagodniejszego
Perez666 Opublikowano 3 Stycznia 2014 #17 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Jest kilka opcji. Naturalna selekcja, sprzedaż poprzez giełdę i oddanie do zoologa. Generalnie nie ma łagodnych pyszczaków, są mniej agresywne Yellowka już masz, można do nich zaliczyć jeszcze : I.sprengerae P.acei L.chisumulae(po za tarłem) 1
Ewcia30 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor #18 Opublikowano 3 Stycznia 2014 A mpanga jest z tych bardziej agresywnych? Mam jeszcze takie pytanie odnośnie ryby czyściciela na dno, jaką rybka by mogła z nimi żyć? Miałam glonojada lamparciego (piękna ryba), ale rośnie zbyt duża.
Perez666 Opublikowano 3 Stycznia 2014 #19 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Mpanga to agresor. Tzw. glonojady to nie ten biotop.Z malawijskich to tylko S.njassae ale on rośnie bardzo duży. Za czyszczenie dna odpowiada filtracja a nie ryby. 1
Ewcia30 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor #20 Opublikowano 3 Stycznia 2014 A jakiś inny synondontisy się nadaję bo z tego co czytałam to ten akurat jest trudno dostępny?
Rekomendowane odpowiedzi