Skocz do zawartości

yellow, red red, afra hara, acei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam ryby jak w tytule i do tej pory karmiłem je:

Tropical Malawi

OSI Cichlid Flakes

OSI Spirulina

Premium Cichlid

Kończy mi się Tropical Malawi i zamiast tego chciałby coś lepszego. Czy DAINICHI CICHLID XL Pro Floating zamiast Tropicala to dobry wybór?

Chciałbym jeszcze dołożyć jakieś mrożonki tylko nie wiem jakie będą dobre? Czy możecie coś zaproponować?

Proszę również o informacje w jakich proporcjach podawać pokarmy?

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Dobry.

Cyklop,artemia itp. Nie wodzień,żadnych robali.

Mrożonki podawać mało i rzadko, pozostałe kilka razy dziennie w malutkich ilościach. Nowoczesne pokarmy są bardzo wydajne.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Z mrozonek polecam kryl lasonogi szklarke. Dainichi od polowy stycznia bedzie dostepne w zoo sklepie u nas w miescie

Pozdrawiam

• Dziękuję 1
Opublikowano

Z tego co się orientuję moje ryby powinienem karmić mięsem w stosunku 50/50. Wymienione przez Was mrożonki cyklop, artemia czy kryl to generalnie larwy czyli białko Jak traktować ten pokarm jak uzupełnienie diety? Czy jako część diety mięsnej?

Jeszcze jedno pytanie czy do wcześniej wymienionego zestawu dokupić jakiś pokarm roślinny?

Opublikowano
Czy jako część diety mięsnej

Jako mięsny

Jeszcze jedno pytanie czy do wcześniej wymienionego zestawu dokupić jakiś pokarm roślinny?

Nie potrzeba masz dwa pokarmy roślinne czyli spiruline i NF plant i dwa dla miięsożernych ryb czyli OSI i Dainichi i do tego mrożonki.

Karm przemiennie jeden dzień pokarmy roślinne a drugi mięsne.

Mrożonkę podawaj jako pokarm miesny czyli jak będziesz podawał np Dainichi to drugie karmienie mrożonką. Jeżeli zakupisz mrożonki kryl, artemia i czarny komar możesz podawać co drugi dzień jeden rodzaj. Reasumując

Poniedziałek roslinne

wtorek miesne wraz z mrożonką

środa roślinne

itd itd

Ach dobrze byłoby jeden dzień odpuścić jedzenie

• Dziękuję 1