Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego Dawidowski_ok jak ma być dość ciemno to wystarczy jedna dioda biała i jedna niebieska na przemian co 25 cm. Tak jest u mnie i jest nawet za jasno przy maksymalnym prądzie ale wszystko kwestia gustu. Akwa 160 cm - 3 x biała, 3 x niebieska. Diody białe mam na 0,8 A, niebieskie 0,1. Przy takim prądzie i takim zagęszczeniu nie ma potrzeby dodatkowego chłodzenia mechanicznego, wystarczy profil aluminiowy - 2 metry kosztują 100 zł. Wczoraj otwierałem swoją lampę i okazało się, że słabo wyszło mi zabezpieczenie przed wodą. Diody wręcz pływały w wodzie mimo wszystko nic im nie jest, więc jestem wdzięczny, że posłuchałem Sir Yaro i kupiłem diody Cree bo są naprawdę dobrze wykonane, tobie też je polecam. Jeśli chodzi o zasilacz również jestem bardzo zadowolony z Meanwalla i też polecam. Myślę, że nie ma co oszczędzać zrobić raz a dobrze i nie wracać do tematu oświetlenia. A zaoszczędzony czas poświęcić na założenie nowych zbiorników.

Opublikowano

Też polecam cree . Ja mam 6 x xml białe i 3 xpe niebieskie swiatła jest dosyć a jest duży zapas mocy ,

No i mam odzysk ciepła , made in SirYaro :-)