Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zbiornik 200 l , (100x40x50) już jest gotowy i czeka na obsadę.

I tutaj proszę o pomoc w doborze obsady z ryb dostępnych w moim zasięgu:

Aulonocara Rubin Red

aulonocara OB

aulonocara Jacob.

Aulonocara Złota

Pyszczak Maingano

Pyszczak Milomo

Pyszczak Śnieżny

Pyszczak Cytrynowy

Pyszczak Rdzawy

Pyszczak METRIACLIMA COBALT BLUE

Pyszczak MOORA (DELFINEK)

Pyszczak Saulosi

Pyszczak MAYLANDIA RED RED

PSEUDOTROPHEUS SOCOLOFI

Pyszczak AFRA

Pomocy byłbym wdzięczny za podanie obsady np 1 +3 itp

:D

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Złozyłem akwarium 200l Facet w zoologicznym dobrał mi obsade ale obawiam sie ze przesadził ze sie nic kupy nie trzyma prosze was o rade co powienien zmienic

- 1+3 Ksiezniczka z burundi 5 - 7 cm

- 5 Calvus black 5 cm

- 4 Lelupi 5 cm

- 4 Cyrtocara moorii 6 cm - 7 cm

czym karmic najlepiej na dzien dzisiejszy karmie ( szklarka , drobnym krylem , solowcem , oczlikiem .) wezcie cos panowie doradzie bo mnie krew zalewa jak patrze co sie dzieje w tym akwarium na niektóych forach czytsłem ze mori powino pływac minimi 180 cm czy to prawda ??

Opublikowano

Nie słuchaj faceta nie bierz tych ryb, czytaj wiadomości z forum cyrtocora moori samica 15cm samiec 20-25cm ,

te ryby są za duże do twojego baniaka. Pierwsze trzy gatunki to ryby z tangi ,nie mieszamy biotopów .Czytaj czytaj ,informacji jest mnóstwo .Jak się na coś zdecydujesz pytaj na forum , forumowicze na pewno pomogą.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

No i ponownie panowie zwracam sie o pomoc usunołem tanganike zostawiłem cytrhrocare mori i dokupiłem stado 2 + 7 nimbrochomis venustus i zakupiełm akwarium 550 l 180/55/55 podłoze piasek kwarcowy 70 kg wapania z 10kg i 40kg łupków moze wiecej szykuje sie do odpalenia tego zbiornika poniewaz szkoda mi ryb meczenia w 240 zalezy mi na czasie prosze was o pomoc z dobraniem oswietlenia i filtracji mam enheima stary model 440l/h i jbl e 900 i wewnetrzny fluval plus 4 grzałki dwie 300 watt co mi zalecacie gosciu w zologicznym mi podpowiedział zebym kupił 4 halogeny ledowe 10 wat podobne piekne swiatło daja co myslicei o tym . i oczywiscie jakie rybki dokupic