fasadakarpik Opublikowano 20 Grudnia 2013 #1 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Witam zbiornik 200 l , (100x40x50) już jest gotowy i czeka na obsadę. I tutaj proszę o pomoc w doborze obsady z ryb dostępnych w moim zasięgu: Aulonocara Rubin Red aulonocara OB aulonocara Jacob. Aulonocara Złota Pyszczak Maingano Pyszczak Milomo Pyszczak Śnieżny Pyszczak Cytrynowy Pyszczak Rdzawy Pyszczak METRIACLIMA COBALT BLUE Pyszczak MOORA (DELFINEK) Pyszczak Saulosi Pyszczak MAYLANDIA RED RED PSEUDOTROPHEUS SOCOLOFI Pyszczak AFRA Pomocy byłbym wdzięczny za podanie obsady np 1 +3 itp
crav Opublikowano 20 Grudnia 2013 #2 Opublikowano 20 Grudnia 2013 witaj, na forum jest dużo obsad do 200l, poszukaj... używaj pełnych nazw i poprawnych np nie moora, a cyrtocara moorii polecam przeczytać http://forum.klub-malawi.pl/faq.php -- dołączony post: http://forum.klub-malawi.pl/search.php?searchid=354241
Kokolineum Opublikowano 10 Kwietnia 2014 #3 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Witam Złozyłem akwarium 200l Facet w zoologicznym dobrał mi obsade ale obawiam sie ze przesadził ze sie nic kupy nie trzyma prosze was o rade co powienien zmienic - 1+3 Ksiezniczka z burundi 5 - 7 cm - 5 Calvus black 5 cm - 4 Lelupi 5 cm - 4 Cyrtocara moorii 6 cm - 7 cm czym karmic najlepiej na dzien dzisiejszy karmie ( szklarka , drobnym krylem , solowcem , oczlikiem .) wezcie cos panowie doradzie bo mnie krew zalewa jak patrze co sie dzieje w tym akwarium na niektóych forach czytsłem ze mori powino pływac minimi 180 cm czy to prawda ??
Perez666 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 #4 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Z Malawi masz tylko C.moorii, która jest zdecydowanie za duża na ten litraż. Reszta to tanga, a to nie forum o tych rybach. Musisz zdecydować się na jeden biotop.
Bonio61 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 #5 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Nie słuchaj faceta nie bierz tych ryb, czytaj wiadomości z forum cyrtocora moori samica 15cm samiec 20-25cm , te ryby są za duże do twojego baniaka. Pierwsze trzy gatunki to ryby z tangi ,nie mieszamy biotopów .Czytaj czytaj ,informacji jest mnóstwo .Jak się na coś zdecydujesz pytaj na forum , forumowicze na pewno pomogą.
Kokolineum Opublikowano 3 Lipca 2014 #6 Opublikowano 3 Lipca 2014 No i ponownie panowie zwracam sie o pomoc usunołem tanganike zostawiłem cytrhrocare mori i dokupiłem stado 2 + 7 nimbrochomis venustus i zakupiełm akwarium 550 l 180/55/55 podłoze piasek kwarcowy 70 kg wapania z 10kg i 40kg łupków moze wiecej szykuje sie do odpalenia tego zbiornika poniewaz szkoda mi ryb meczenia w 240 zalezy mi na czasie prosze was o pomoc z dobraniem oswietlenia i filtracji mam enheima stary model 440l/h i jbl e 900 i wewnetrzny fluval plus 4 grzałki dwie 300 watt co mi zalecacie gosciu w zologicznym mi podpowiedział zebym kupił 4 halogeny ledowe 10 wat podobne piekne swiatło daja co myslicei o tym . i oczywiscie jakie rybki dokupic
qbass56 Opublikowano 4 Lipca 2014 #7 Opublikowano 4 Lipca 2014 O osprzęt musisz zapytać w zupełnie innym dziale. Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi