VENTAGE112 Opublikowano 14 Listopada 2013 #1 Opublikowano 14 Listopada 2013 Witam kolegów . Akwarium jak w tytule miała być tanga ale nie mam co zrobić z obsadą z drugiego zbiornika po prostu szkoda oddawać a nie mogą tam dalej być .Teraz chciałbym wskazówek co mogę dodać jaki gatunek w jakim haremie do nich .Pyski które tam będą pływać to Otopharynx Lithobates 1+2 .Samiec już się wybarwia a ma dopiero 6cm samiczki są większe jakieś 9cm . Kolejne to Labidochromis caeruleus posiadam 8 młodych od znajomego płci nie znam maja jakieś 4 cm . A teraz rybki które mi się podobają Labidochromis Hongi, Metriaclima sp. Zebra Chilumba (Maison Reef), Copadichromis trewavasae, Lethrinops albus .Czy da rade coś z tych gatunków dołożyć zęby było w miarę spokojnie i pogodzić jakoś dietę
nabe Opublikowano 14 Listopada 2013 #2 Opublikowano 14 Listopada 2013 Lethrinopsów z mbuną nie mieszaj,nie dadzą rady.
krzysiutoja Opublikowano 14 Listopada 2013 #3 Opublikowano 14 Listopada 2013 Ja bym nie mieszał mbuny z non mbuną . Oczywiście zrobił bym non mbune z labidochromis caeruleus z mbuny , tak mam i nie narzekam Powodzenia w hodowli
fotowik Opublikowano 14 Listopada 2013 #4 Opublikowano 14 Listopada 2013 Do posiadanych Otopharynx i Labidochromis caeruleus można spróbować: mbuna - acei lub non-mbuna Placidochromis phenochilus Tanzania. Docelowo układy np 3+5(6) Labidochromis caeruleus też wielosamcowo (dokupiłbym jeszcze z 4 sztuki)
VENTAGE112 Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor #5 Opublikowano 14 Listopada 2013 Do posiadanych Otopharynx i Labidochromis caeruleus można spróbować: mbuna - acei lub non-mbuna Placidochromis phenochilus Tanzania. Docelowo układy np 3+5(6) Labidochromis caeruleus też wielosamcowo (dokupiłbym jeszcze z 4 sztuki) Czyli powiedzmy tak .Otopharynx 1+2 , Labidochromis caeruleus 2+6,Placidochromis phenochilus Tanzania 3+6. Teraz pytanie czy to nie jest za duzo ryb na taki zbiornik ?Od razu poprawiać jak coś zgrzeszyłem
fotowik Opublikowano 14 Listopada 2013 #6 Opublikowano 14 Listopada 2013 Tak będzie w sam raz, nic nie grzeszysz:) A jak wyjdzie "w praniu" to się okaże. 1
Rekomendowane odpowiedzi