sariel Opublikowano 11 Listopada 2013 #1 Opublikowano 11 Listopada 2013 Mam pytanie do znawców biotopu Malawi Czy w tym jeziorze występują inne gatunki ryb które także mogą być trzymane z pyszczakami w akwarium??:> Np: Synodontis czy Mastacembelus
stan Opublikowano 11 Listopada 2013 #2 Opublikowano 11 Listopada 2013 Na pewno występuje synodontis niasa !
brazylia Opublikowano 12 Listopada 2013 #3 Opublikowano 12 Listopada 2013 Na pewno występuje synodontis niasa ! Synodontis njassae. Co do pozostalych, o ktore pytasz, to wystepuja dwa gatunki Mastacembelus tj: rosette oraz shiranus. Gdzies na forum juz o tym pisalem wczesniej. Tutaj jest lista wszystkich ryb wystepujacych w jeziorze, a tu tylko "nie-pyszczakow".
nabe Opublikowano 12 Listopada 2013 #4 Opublikowano 12 Listopada 2013 W jeziorze Malawi występuje mnóstwo innych gatunków ryb, których znakomita większość nie zmieści się do żadnego akwarium. Poza może tym niewidzilnym synodontisem.
kunta Opublikowano 14 Listopada 2013 #5 Opublikowano 14 Listopada 2013 Czemu znowu niewidzialnym??? Kiedys interesowalem sie innymi gatunkami niz pielegnice i troche tego jest... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
nabe Opublikowano 15 Listopada 2013 #6 Opublikowano 15 Listopada 2013 Bo nie widziałem go nigdy w żadnym sklepie
kunta Opublikowano 15 Listopada 2013 #7 Opublikowano 15 Listopada 2013 Bylo w zeszlym roku wpasc na piwo do Londka to bys zobaczyl u mnie w baniaku. Teraz to jedynie do znajomego mozna sie przejechac ktoremu je sprzedalem (a ma on "lawice" 10 synodontisow njassae) Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi