joharski Opublikowano 6 Listopada 2013 #1 Opublikowano 6 Listopada 2013 Witam wszystkich:)Moje pierwsze Malawi ma wymiary 150x50x60 450L Wystrój toczarne tło kamień filipiński 40kg ,jasny żwirek kwarcowy wielkość 1,0-4,0 oraz 2x kryptokoryna 2x anubias Obsada: maingano x 4 yellow x 4 albinos x 4 moora x 4 aulonocara x 4 acei x 4 red x 4 Wyposażenie: filtr zewnętrzny JBL CRISTALPROFI GREENLINE e1501 filtr wewnętrzny AQUAEL TURBO 1500 Grzałka AQUEL 300W Napowietrzacz Eheim 400 Oświetlenie: Opcja 1 JUWEL HIGH-LITE BLUE T5 54W JUWEL HIGH-LITE DAY T5 54W Opcja 2 HAGEN Aqua-Glo T8 40W JUWEL DAY-LITE T8 36W
Bourbon Kid Opublikowano 7 Listopada 2013 #2 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zdecydowanie za dużo gatunków do tego akwarium,do tego są też źle dobrane. Co do wystroju to mogłeś trochę pochować sprzęt grzałka na dno za kamienie, i ten korzeń na środku co wygląda jak strach na wróble okropny . To moje zdanie ale może chciałeś mieć takiego strażnika w akwa.
joharski Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor #3 Opublikowano 7 Listopada 2013 Masz prawo do własnego zdania:) Co do obsady to docelowo będzie 4 gatunki tylko jeszcze nie mogę się zdecydować dlatego poczekam aż się lepiej ubarwią i wtedy wybiorę końcową obsadę.Zdjęcie nie oddaje tego jak to akwa wygląda w realu a korzeń wzbudza wiele przeróżnych odczuć Mi osobiście się podoba, dziękuję Ci za obiektywną opinię:)Pozdrawiam
Slawek-meszek Opublikowano 7 Listopada 2013 #4 Opublikowano 7 Listopada 2013 Tak jak napisałeś Tobie ma się podobać i tylko Tobie. Ps Co do obsady to tu nie będziemy pisać, bo to nie dział od tego. Jak już podajesz nazwy pyszczaków to podawaj tak aby wszyscy wiedzieli o co chodzi np co to jest moora i co to jest albions.
joharski Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor #5 Opublikowano 7 Listopada 2013 Ok. moora - Cyrtocara moorii albinos - PSEUDOTROPHEUS SOCOLOFI SNOW
piotriola Opublikowano 7 Listopada 2013 #6 Opublikowano 7 Listopada 2013 Fajowy baniak, życzę powodzenia w hodowli tych kolorowych rybek:D
nabe Opublikowano 7 Listopada 2013 #8 Opublikowano 7 Listopada 2013 A ja mam nadzieję,że kiedy zdecydujesz się na redukcję zastąpisz tą białą rafkę (która za chwilę pokryje się rdzawym glonem) furą otoczaków a natura zrobi resztę. Dobre akwarium dla stada kolorowej mbuny ale zupełnie nie w moim guście.W każdym razie gratuluję startu od zacnego wymiaru szkła.
Rekomendowane odpowiedzi