Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś się zabrałem za przełożenie kubełka, wlanie wody ze 102 i wpuszczenie rybek na sam koniec :) W sumie to można powiedzieć że już finał całego projektu jeśli chodzi o pracę, zostaje tylko dokupić resztę obsady i za 4 tyg wymienić ceramikę w kuble. Mam kilka fotek z teraz przy jednym naświetlaczu:

1zdqetu.jpg

fn9s2v.jpg

on już chyba wybrał miejscówkę:D

2zi3amr.jpg

[300] Malawi

Opublikowano
no i z "życiem" jeszcze lepiej-gratulacje!...i te naświetlacze 6500 dają takie białe widmo??

W rzeczywistości tak nie ma , może na zdjęciu dał efekt kamień który osiadł na wszystkim i kamienie się "bladsze" przez to zrobiły. Może też trzeba z aparatem pokombinować wiesz mam zwykłą cyfrówkę :)

[300] Malawi

Opublikowano
zostaje tylko dokupić resztę obsady

Na razie nic nie kupuj ! Musisz być pewny, że masz stabilny baniak( biologia).

W rzeczywistości tak nie ma , może na zdjęciu dał efekt kamień który osiadł na wszystkim i kamienie się "bladsze" przez to zrobiły. Może też trzeba z aparatem pokombinować wiesz mam zwykłą cyfrówkę

Rzadko pierwszy lepszy aparat radzi sobie z rozpiętością tonalną, stąd takie prześwietlone kamyki czy dno.NIe ma to znaczenia ponieważ baniak Ci fajnie wyszedł. Gratki !!!!

Opublikowano

moim zdaniem baniak należy do flagowych na KM!!!

a z tym naświetlaczem pytałem dlatego bo niektórzy posiadacze narzekają że barwa za żółta,zamieniają diody...a u Ciebie efekt jest zajebisty;)

Opublikowano

Jeżeli naświetlacz ma rzeczywiste 6500K to nie ma prawa być żółte ponieważ taka temperatura barwowa jest zimna -biała. Ja na przykład kupiłem naświetlacz 6500K , a dostałem max 4000K - tak to jest z chińczykami ;-).

Sam zastanawiam się nad 12000K ciekawe jestem jakie będzie światełko , chociaż z 6500K jestem zadowolony.

Opublikowano
Na razie nic nie kupuj ! Musisz być pewny, że masz stabilny baniak( biologia).

No tak , jakoś pod koniec listopada chciałem jechać. Nie wspomniałem o tym w sumie.

...Jeśli chodzi o te naświetlacze to też miałem na kartonikach że mają 6500 k , ale na sobie nie mają żadnej informacji więc w 100 % pewny być nie mogę. Jedynym faktem po którym można rozkminić że są takie jakie mają być może być barwa światła. Widać białe światło.

[300] Malawi