Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tak z tym że ja na dwóch obok siebie nie mogłem zakończyć bo są blisko wody , a gdybym miał je wyżej to światło przy wpadaniu do wody było by o szerszym stopniu. A musiałem dać blisko wody bo bym wieka od pokrywy nie zamknął z tego dałem 3 sztuki obok siebie całkiem blisko wody :)

[300] Malawi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Okej ;) Szykuję się do wymiany piasku , może małe korekty w ustawieniu kamieni. Cały czas myślę nad nowym aranżem a jest plan by z jednej strony np lewej dać skupisko dużych kamieni i tak prawie do polowy akwa coś ułożyć a z drugiej coś małego :)

Przygotowania do wymiany piasku i zmiany aranżacji przy okazji :

2dsk8et.jpg

w trakcie :

29pevt1.jpg

wan8zd.jpg

mkd4ys.jpg

A tu już po. Jeśli chodzi o sam piasek to myślałem że będzie ciemniejszy trochę. W rzeczywistości nie jest taki biały jaki oddaje go zdjęcie. Jest to piasek do piaskownicy z OBI.

2aewjk1.jpg

eq7539.jpg

1zy93c6.jpg

A i odkryłem że jedna rybka mi zniknęła hehe :) Albo została zagoniona i rozłożyła się w wodzie bo nie wypłynął mi trupek albo zjedzona. Grzałka na sztukę bo poległa mi JBL, a docelowa będzie schowana. Mam coś pecha na grzałki i zakupię u siebie AQUAELA. Bo jak na razie i eheim i jbl szybko zakończył żywot u mnie.

[300] Malawi

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Akwarium ma się dobrze , a aktualka będzie niebawem ;) Zamówione elementy belki led DIY oraz w planach kaseciak. Akwa w aranżu się nie zmieniło po za tym że nie mam już pokrywy. Wyrzuciłem ją na koszt szyby. Może dla niektórych to wygląda dziwnie ale mnie się podoba i dziś żałuję trochę wydanych pieniędzy na PCV. Także na wiosnę planuję zmianę ( dodanie ) kamieni ponieważ widzę po akwa że głównie ciągnie rybska na lewą stronę. Tylko perlumtty 2 mają stałą miejscówkę pomiędzy kamieniami na prawo. Muszę to zmienić ale to jak będzie cieplej. No i piasek w planach też ze żwirki bo kupiłem ten w obi i do piaskownicy a nie był taki jak bym chciał a barwą podobny do tego co miałem wcześniej aż taki biały prawie że.

Akwarium wygląda z góry tak:

11c5n4l.jpg

dla mnie tak delikatnie bez pokrywy nakryte szybą. Naświetlacze leżą na wzmocnieniu , ustawione pod kątem by świeciły w bok trochę. Ale już na dniach biorę się za robienie belki led mam już potrzebne elementy:

18 LG białe 8000 K + zasilacz desktopowy

6 samsung niebieskie + ściemniacz + zasilacz desktopowy

3 samsung czerwone + ściemniacz + zasilacz desktopowy

2m43qqp.jpg

oraz zamówiłem dwa falowniki. Musiałem zakupić dwa tanie chinole ponieważ musiałem podzielić kasę na obydwa zainteresowania jakim jest spinnigowanie oraz akwarystyka , sezon się zaczął trzeba zakupić trochę sprzętu oraz wykupić zezwolenie ;) Na razie do czyszczenia dna będzie VP - 101 , a zakupiłem jeszcze VP - 110 którego chcę dać do ruszania taflą wody. Jest bardzo mały , a wlot od JBL mam niżej niż pod lustrem i tak nie rusza całkiem jak i mechanika mam nisko a pod ledami to wiecie sami jakie refleksy są jak woda faluje :D

53p6w8.jpg

A na wiosnę planowane 3 podejście do aranżu z tym że dużo więcej kamieni niż mam teraz.

[300] Malawi

• 2 miesiące temu...