ozim87 Opublikowano 18 Października 2013 #1 Opublikowano 18 Października 2013 Hej wszystkim mam akwarium 375l (150x50x50) w którym zamieszkują młode po 5 ryb z każdego gatunku (ok4-5cm), otopharynx lithobates, Scienochromis fryeri, Aulonocata baenschi, Protomelas taeniolatus. Akwarium filtrują dwa filtry kubełkowe, Fluwal 405 i HW 303A, ogrzewanie to AquaEl 300, podłoże żwir gr. ok 2mm. Oświetlenie to zwykła pokrywa z dwoma jarzeniówkami, kamienie zwykłe otoczaki.
stan Opublikowano 18 Października 2013 #2 Opublikowano 18 Października 2013 Wszystko fajnie, gratki , ale może tak chociaż maleńuśką , maciupanieczką fotkę twojego baniaka byś zapodał ;-) .
ozim87 Opublikowano 18 Października 2013 Autor #3 Opublikowano 18 Października 2013 A oto moje akwarium, jeszcze mam zamiar włożyć na tył cały moduł i powinno być ok.
Jarosław Woźniak Opublikowano 19 Października 2013 #4 Opublikowano 19 Października 2013 Nie mieszałbym piaskowca z otoczakami w wystroju zbiornika,to taka moja mała uwaga.. Ale jeśli się Tobie podoba.......
tom77 Opublikowano 19 Października 2013 #5 Opublikowano 19 Października 2013 Kolejne akwarium non-mbuna:D Zanim umieścisz z tyłu akwarium moduł, na Twoim miejscu dokonałbym kilku manewrów. Z czterech dużych płaskich kamieni zostawiłbym tylko ten z prawej strony (pasuje do otoczaków i coś zasłania). Przesunąłbym oświetlenie do przodu, by mniej tło było mniej oświetlone (ewentualnie dałbym belkę oświetleniową do przerobienia, by tylnia świetlówka mogła być wyłączona). Otoczaki przesunąłbym bardziej do tyłu (część z nich może zastąpić trochę większymi). Ale akwarium ma się podobać głównie tobie! Powodzenia
ozim87 Opublikowano 19 Października 2013 Autor #6 Opublikowano 19 Października 2013 Dzieki za rady na pewno skorzystam z porad. Mam tylko problem z rozwiazaniem filteacj jak bedzie tylny modol zeby dobrze fitrowane bylo akwarium .
Rekomendowane odpowiedzi