Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wczoraj przy czyszczeniu rozpadł się kubeł hw-302 a że drażniły mnie kosze z którymi wiecznie się męczyłem by je wyjąć postanowiłem zmienić na inny. I nie mogę się zdecydować. I prosił bym o informacje o jakość wykonania.

Unimax 500 - nigdy nie miałem styczności komentarze dobre ale zastanawiają mnie 2wloty i wyloty jak to jest z przepływem, oraz jaka jest jakość wykonania.

Fluval 406 - rozważam bo mam 205 i jest dobry,cichy ma 1 minus ciężko go się zalewa. cena :D to 2 ;)

jbl e1500- opinie dobre i złe podobno wersja E jest tandetna i cieknie czy to prawda?

Myślałem nad jakąś używką eheima ale kupić 6-7letni filtr za cenę nowego jbl z gwarancją, gdzie nie wiadomo ile ma wirnik itp odpuściłem. Dlatego proszę o wypowiedzenie się w temacie. Dodam jeszcze że szukam czegoś z przepływem 1500/lh

Co do HW-302 filtr za 100zl super ale kosze na media masakra wyjęcie tych koszy to katorga.

Opublikowano

No właśnie naczytałem się o tych uszczelkach, i tak do końca nie rozumiem sposobu zasysania wody w tym modelu, bo ten 1 kosz kombi wydaje mi się tej samej wielkości, co pozostałe. Czy mieliście styczność z unimaxem? Czy tylko z JBL?

Opublikowano

Mam JBl1501 ( nie miałem unimaxa) i woda jest zasysana normalnie( nie wiem o co ci chodzi z tym zasysaniem), i przepływa od dolnego kosza do górnego dalej do baniaka. Mnie z uszczelką się nic nie dzieje. Jest przesmarowana silikonem ( to bardzo ważne w każdym filtrze) i po kłopocie.

Opublikowano
(o silikonie nie pomyślałem).

Silikon lub wazelina (chociaż silikon lepszy) to podstawa ! Uszczelki muszą być wysmarowane bez dwóch zdań.

Pierwsze - uszczelka się nie podwija.

drugie - przedłużamy żywotność uszczelki.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Filtr JBL e1501 200-700l +GRATISY ++BAKTERIE! HIT! (3606527704) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img04.allegroimg.pl/photos/400x300/36/06/52/77/3606527704@@AMEPARAM@@04@@AMEPARAM@@36/06/52/77@@AMEPARAM@@3606527704

ten model podobno już bez uszczelki