Filtr Kubełkowy Ae-158
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez Tomek_F · Opublikowano
Mała aktualizacja po 3 tygodniach z rybami. Pojawiły się delikatnie okrzemki, ale tego akurat się spodziewałem 😉 za chwile pewnie same znikną. 2 dni temu padła 1 mdoka. Dzień wcześniej byla apatyczna, a rano wypłynęła do góry brzuchem. Ogólnie ryby z Cichlidenstadel oceniam bardziej pozytywnie. Na 63 sztuki padła jedna i to po 19 dniach u mnie. Po tym czasie widać dosłownie może 2 szczurki z pozostałej obsady. Przy młodych rybach zawsze dopuszczam do 10% brzydali, także jest naprawdę dobrze. -
Przez hilux · Opublikowano
Przepływówka JBL pokazuje temperaturę, ale jeśli temperatura wody przekracza tą ustawioną to przestaje - wyświetla "ERR" i miga. Można to obejść podnosząc zadaną temeraturę aż do tej jaka faktycznie jest w akwarium. -
Przez Andrzej Głuszyca · Opublikowano
Jarku..masz rację. Zasugerowałem się skalą. Moj błąd. -
Przez pablojogi · Opublikowano
Ja mam firmy JBL montowany na zewnątrz szyby na rzep z czujnikiem i przeźroczystym wyświetlaczem, mi pasuje i pokazuje w miarę dokładną temperaturę, wcześniej był szklany ale po dłuższym czasie przyssawki nie trzymają, mam zamówione nowe więc kto wie może za jakiś czas wróci szklany do środka akwa Wysłane z mojego Pixel 8 Pro przy użyciu Tapatalka -
Przez yaro · Opublikowano
Ma termostat, ale czy pokazuje temperaturę? Chyba, że czegoś nie wiem. Nigdy nie wpadłem na to by grzałkę używać jako termometr. W lato gdy temperatura wzrośnie powyżej ustawionej na grzałce, pokaże ona temperaturę gdy woda zagrzeje się do temperatur maksymalnych dla bezpieczeństwa ryb? -
Przez Andrzej Głuszyca · Opublikowano
Z tych dwóch brałbym drugi. Ale przemyśl jak i gdzie go zamontujesz. Każdy zda egzamin to tylko kwestia jego wykonania , czy chcesz często wkładać ręce do akwa itp. Odradzam te z przyssawkami bo one w wodzie zasadowej szybko twardnieją i termometr odpada . Ponoć szklane są najdokładniejsze (?) . Mają w sobie izopropanol lub etanol i nie jest to szkodliwe dla ryb , gdyby pękł. Ale mają te przyssawki . Ja bym Ci polecał jakiś elktroniczny. -
Przez yaro · Opublikowano
Pierwszy link jest do grzałki, to nie termometr. -
Przez MartaRadom · Opublikowano
Hej, szukam swojego pierwszego termometru? Mam do wyboru https://allegro.pl/oferta/aquael-platinium-heater-50w-grzalka-z-termostatem-12696865505 lub https://propomiar.pl/termometry/termometry-do-pomieszczen/64,termometr-do-akwarium-eti-810-920 Co byście wybrali i dlaczego? Marta -
Przez darianus · Opublikowano
@harisimi powodzenia w zakupach 🙂, mam nadzieję, że się pochwalisz nową obsadą na forum?
-
-
Tematy
-
Grafiki
-
Videos

Rekomendowane odpowiedzi