Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Piszę normalnie. Nie używam kolorków ani różnych fontów. Nie wiem, gdzie leży problem. Piszę najpierw w Wordzie, Arial 12 pkt, w kolorze "automatyczny". Potem "kopiuj - wklej" i rozwala mi tekst.

Wiesz... Word od m$ to dzieło szatana :)

spróbuj tak:

piszesz, kopiuj, wklej do _notatnika_, kopiuj, wklej na forum.

cały syf z worda powinien wyparowac w notatniku ktory nie obsluguje nic po za czystym tekstem (o ile cos sie nie zmieniło w tym temacie w windows).

zrób filtr NFT. Mogę zamieścić rysunki hydroponiki,

bardzo chętnie zobacze jak taka cudowność wyglada :)

Opublikowano
Piszę normalnie. Nie używam kolorków ani różnych fontów. Nie wiem, gdzie leży problem. Piszę najpierw w Wordzie

Tu leży problem,jeśli koniecznie chcesz działać w ten sposób to można prewencyjnie przekleić do windowsowego "notatnika", który obetnie formatowanie tekstu. Oczywiście wszystkie zdjęcia trzeba będzie powklejać jako linki. Jednak polecam korzystanie z naszego forumowego edytora postów.

Opublikowano

podepnę się

zrób filtr NFT. Mogę zamieścić rysunki hydroponiki,

Ja również poproszę. Przymierzam się do hydro v 2.0 na pewno się przyda:D

Ale dobrze rozumiem, że będzie można to zrobić tak , że dam długie koryto (u mnie raczej z szklane) takie aby po prostu od góry położyć koszyki. Dać jakąś tam przerwę, i niech po spodem sobie płynie rzeka, czy też powinna być przerwa a koszyki i tak minimalnie zanurzone?

Kalie próbowałem bo bardzo mi się podoba, ale u mnie bulwa chyba miała po prostu za dużo wilgoci bo zgniła. Ma taką formę, że jest taka jakby spłaszczona bulwa, z której w dół idą takie cienkie korzenie, do góry kwiaty. Nie wiem, może jakby bulwa miała sucho, a tylko te korzonki szły do wilgoci to by rosła?

Opublikowano

Panowie, zamieściłem na akwariumonline.pl rysunki filtra hydroponicznego, jednego z wielu, które testowałem. Polecam to forum. Tam odpowiem na wszystkie pytania. Jest to nowe forum, które uwzględniło rosnące zainteresowanie filtracją hydroponiczną i zawiera osobny dział "Hydroponika".

Gorąco polecam :)

http://www.akwariumonline.pl/viewforum.php?f=73

Jednak polecam korzystanie z naszego forumowego edytora postów.

Niestety, często piszę rozwlekle :mad: i zanim skończę, muszę ponownie się logować. W moim wieku prawo do sklerozy jest święte i zapominam co jakiś czas zrobić "kopiuj" :D

• Dziękuję 8
Opublikowano
Panowie, zamieściłem na akwariumonline.pl rysunki filtra hydroponicznego, jednego z wielu, które testowałem. Polecam to forum.

Również polecam! Alex wrzucił tam bardzo ciekawe felietony które są też w wersji drukowanej kilku numerów MA.

pyrsk ;)

Opublikowano
Ad2. Dlaczego: pojemnik powinien zajmować całą długość akwarium… Czy wielkość pojemnika nie powinna zależeć chociażby od tego ile ryb pływa w akwarium i z jakim poziomem NO3 się zmagamy?

AlexB47 przyłączam się do pytania Renton.

Film z popijawy jest a odpowiedzi nie ma. Czy Wy zawsze na koniec imprezy wchodzicie wszyscy do tego sarkofagu :lol:

Opublikowano
AlexB47 przyłączam się do pytania Renton.

Film z popijawy jest a odpowiedzi nie ma. Czy Wy zawsze na koniec imprezy wchodzicie wszyscy do tego sarkofagu

Ad.1. Filtr długości całego akwarium pozwala zwiększyć ilość roślin w hydroponice, co zawsze jest korzystne. Poza tym stanowi rodzaj pokrywy, a z oświetleniem umieszczonym pod nim masz darmowe podgrzewanie wody.

Ad.2. Zawsze. Spuszczamy wodę, wybieramy ryby i wystrój, demontujemy boczną szybę i sprawdzamy, ile osób się zmieści :P . A tak naprawdę, reaktywowaliśmy comiesięczne spotkania akwarystycznych maniaków w naszym domu, w mocno odmienionym składzie, bo z Akwapodlasia większość z nas wyrzucono "za sianie zamętu" - czytaj - wyrażanie odmiennego zdania niż poglądy Administracji.

P.S. Ten sarkofag też będzie miał filtrację hydroponiczną. Gotowy filtr czai się już w "stodole".