Zaszczyk Opublikowano 4 Lipca 2007 #1 Opublikowano 4 Lipca 2007 Czym się różni p. saulosi od p. saulosi coral? Czytałem że coral ma inne ubarwienie to prawda? I jak rozróżnić nie wybarwione p. saulosi od p. saulosi coral?
harisimi Opublikowano 4 Lipca 2007 #2 Opublikowano 4 Lipca 2007 Nie mozesz się pomylić coral barwą bardziej przypomina red -red-a niz zwykłe saulosi. Jednak samce stają sie z czasem identyczne ze zwykła odmianą a samice nadal pozostają pomarańczowo- czerwone ( chyba z tym czerwonym to lekka przesada ale nie wiem jak to określić ) w przeciwieństwie do żółto - pomarańczowych samic zwykłych saulosi. W galerii są foty koralików w tym wybarwiający się samczyk.
Zaszczyk Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor #3 Opublikowano 4 Lipca 2007 a mógłby ktoś dac zdjęcia samic saulosi i saulosi coral oraz samców saulosi i saulosi coral. Bo nie chciałbym w sklepie kupić zwykłych i coral, a sprzedawca pewnie i tak ich nie rozróżni. Z góry dzięki Zaszczyk
harisimi Opublikowano 4 Lipca 2007 #4 Opublikowano 4 Lipca 2007 w pełni wybarwionych samców nie rozpoznasz, narazie nie dysponuje dobra fotką samicy coral, wejdź do galerii i znajdź zwykła samice saulosi i porównaj z kolorem młodych na moich fotkach różnica jest bardzo widoczna.
bartek Opublikowano 4 Lipca 2007 #5 Opublikowano 4 Lipca 2007 Pochwalę się moim wybarwiającym się samcem. Dopiero co zaczął się wybarwiać, a już chce rządzić Na filmie widać kilka samic, ale jakość jest nie najlepsza, a poza tym są bardzo młode. plik można pobrać lub odpalić bezpośrednio http://bartasgti.republika.pl/malawi/samiec.wmv Pozdrawiam!
harisimi Opublikowano 4 Lipca 2007 #6 Opublikowano 4 Lipca 2007 Bartek super ścieżka dźwiękowa , od dzisiaj wiem też napewno, że nie tylko ja mam świra na punkcie rybek . Przed rybką jeszcze długa droga ale ma charakterek.
Zaszczyk Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor #7 Opublikowano 4 Lipca 2007 Pochwalę się moim wybarwiającym się samcem. Dopiero co zaczął się wybarwiać, a już chce rządzić Na filmie widać kilka samic, ale jakość jest nie najlepsza, a poza tym są bardzo młode. plik można pobrać lub odpalić bezpośrednio http://bartasgti.republika.pl/malawi/samiec.wmv Pozdrawiam! Soundtrack świetnie pasuje do tego filmiku A co do topicu to czy zwykłe saoulosi mogą się rozmnażać z saulosi coral?
harisimi Opublikowano 4 Lipca 2007 #8 Opublikowano 4 Lipca 2007 Oczywiście, ze mogą ale nie polecam mieszania odmian.
bartek Opublikowano 5 Lipca 2007 #9 Opublikowano 5 Lipca 2007 ...na co dzień słucham o wiele ostrzejszej muzy oczywiście nie za głośno co by nie przeszkadzać pysiom , ale faktycznie ten kawałek idealnie pasuje do tego filmiku
kulshrank Opublikowano 3 Września 2007 #10 Opublikowano 3 Września 2007 a mógłby ktoś dac zdjęcia samic saulosi i saulosi coral oraz samców saulosi i saulosi coral. Bo nie chciałbym w sklepie kupić zwykłych i coral, a sprzedawca pewnie i tak ich nie rozróżni. Z góry dzięki Zaszczyk Bardzo prosze... samiec samica Samiec tyle co sie zaczal wybarwiac,co do smicy to mam nadzieje,ze to samica,ale w tym akurat watku idzie o kolor Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi