Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czym się różni p. saulosi od p. saulosi coral? Czytałem że coral ma inne ubarwienie to prawda? I jak rozróżnić nie wybarwione p. saulosi od p. saulosi coral?

Posted

Nie mozesz się pomylić coral barwą bardziej przypomina red -red-a niz zwykłe saulosi. Jednak samce stają sie z czasem identyczne ze zwykła odmianą a samice nadal pozostają pomarańczowo- czerwone ( chyba z tym czerwonym to lekka przesada ale nie wiem jak to określić ;) ) w przeciwieństwie do żółto - pomarańczowych samic zwykłych saulosi.

W galerii są foty koralików w tym wybarwiający się samczyk.

Posted

a mógłby ktoś dac zdjęcia samic saulosi i saulosi coral oraz samców saulosi i saulosi coral. Bo nie chciałbym w sklepie kupić zwykłych i coral, a sprzedawca pewnie i tak ich nie rozróżni.

Z góry dzięki

Zaszczyk

Posted

w pełni wybarwionych samców nie rozpoznasz, narazie nie dysponuje dobra fotką samicy coral, wejdź do galerii i znajdź zwykła samice saulosi i porównaj z kolorem młodych na moich fotkach różnica jest bardzo widoczna.

Posted

Bartek super ścieżka dźwiękowa :D, od dzisiaj wiem też napewno, że nie tylko ja mam świra na punkcie rybek :mrgreen: . Przed rybką jeszcze długa droga ale ma charakterek.

Posted
Pochwalę się moim wybarwiającym się samcem. Dopiero co zaczął się wybarwiać, a już chce rządzić :twisted:

Na filmie widać kilka samic, ale jakość jest nie najlepsza, a poza tym są bardzo młode.

plik można pobrać lub odpalić bezpośrednio http://bartasgti.republika.pl/malawi/samiec.wmv

Pozdrawiam!

Soundtrack świetnie pasuje do tego filmiku :D

A co do topicu to czy zwykłe saoulosi mogą się rozmnażać z saulosi coral?

Posted

...na co dzień słucham o wiele ostrzejszej muzy :twisted: oczywiście nie za głośno co by nie przeszkadzać pysiom :lol: , ale faktycznie ten kawałek idealnie pasuje do tego filmiku

• 1 month later...
Posted
a mógłby ktoś dac zdjęcia samic saulosi i saulosi coral oraz samców saulosi i saulosi coral. Bo nie chciałbym w sklepie kupić zwykłych i coral, a sprzedawca pewnie i tak ich nie rozróżni.

Z góry dzięki

Zaszczyk

Bardzo prosze...

samiec

samica

Samiec tyle co sie zaczal wybarwiac,co do smicy to mam nadzieje,ze to samica,ale w tym akurat watku idzie o kolor

Pozdrawiam