Konkursy i zabawy na Zoobotanice 2013
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez yaro · Opublikowano
u mnie na silikonie wytrzymują już siedem lat, nie mam żadnych uwag. -
Przez siwa · Opublikowano
Tak tak...czytałam te wpisy i właśnie z okazji że było to 4 lata temu to może macie jakieś aktualne nowinki w tym temacie...czy konkluzja z tamtego wątku że silikonem i kleić na placki spoina cienka i długie schnięcie wystarczą aby moduły się trzymały? -
Przez Andrzej Głuszyca · Opublikowano
Poczytaj poniższy temat. Tam znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie. -
Przez siwa · Opublikowano
Witajcie.Wykonałam klif ze styroduru powleczony ceresitem.Klif podzieliłam na 7 częsci.Malowane farbami z atestem dla dzieci.Chcialabym go wkleić w górnym lewym rogu akwarium.Przy tworzeniu modułów kierowałam się wskazówkami z tego forum.Wiekszosc wpisów jest sprzed kilku lat więc prosze o rady czy moduły przyklejone na silikon nie odpadną?Czy mogę je przykleić w całości?w najbardziej odstających miejscach mają koło 17cm. -
Przez bojack · Opublikowano
Zna ktoś tego wykonawcę? Potrzebuję jakieś opinii. https://studioaquarium.pl/ Chce się podjąć wstawienia szyb. @crav mam jeszcze trzy pytania do Ciebie. 1. W jaki sposób umieściliście szybę wewnątrz zbiornika? Po przekątnej ramy? 2. Czym obsadzałeś ramę w betonie? Kołki rozporowe, chemia? Jakie wymiary, itd. 3. Ile cm szyby wchodzi na ramę? Jeden z wykonawców powiedział mi, że przy szybie 375x135 żaden kątownik nie wytrzyma i trzeba dawać dość solidny profil. Nie do końca zgadzam się z tą tezą. Napór na szybę będzie w okolicy 3,5T więc generalnie to nie jest mało, ale chyba nie wygnie kątownika 5cm x 5cm ścianka 5mm. -
Przez crav · Opublikowano
Dlatego warto ryby kupować z dobrych źródeł... -
Przez crav · Opublikowano
Stały akwaria na czym popadło... latami -
Przez hilux · Opublikowano
Podzielenie to żaden problem i dobry pomysł - @Vrzechudaj tylko znać czy jesteś zainteresowany i czy masz preferencję od którego miejsca dzielić. Się załatwi. 🙂 -
Przez pozner · Opublikowano
A tak na marginesie, może warto by było przerzucić część tego materiału do działu "Życie w moim akwarium", bo bardziej tam się kwalifikuje. I tam mógłbyś kontynuować historię swojego akwarium. -
Przez pozner · Opublikowano
Ja to rozumiem. Też kiedyś kupiłem compressy do mojej 500-tki, 180cm. długości., ale szybko się ich pozbyłem, bo mimo chęci ich chowania i obserwacji, uświadomiłem sobie, że ta obserwacja będzie niepełna, gdy warunki będą nieodpowiednie. Sam już stworzyłeś ograniczenia przez brak samic. I pewnie utrzymasz to we względnym spokoju, ale czy o to powinno chodzić?
-
-
Tematy
-
Grafiki
-
Videos

Rekomendowane odpowiedzi