Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam do was pytanie odnośnie tła strukturalnego, gdy zakładałem akwarium 450l fundusze już mi nie pozwoliły na tło strukturalne, ale wiedziałem że w przyszłości i tak na takie zmienie. Po przeczytaniu wielu tematów i zapoznaniu się z cenami na allegro, jest już dla mnie jasne że tło wykonam sam, metodą jak każdy z was tu opisuje na bazie Cr65. W lewym rogu mojego akwarium znajduje się duży filtr wewnętrzny (z gąbką ma jakieś 45 cm wysokości) grzałka i rury od biologa zasysające wodę (unimax 700). Chcę to wszystko zamaskować gdy będe robił tło, bo jakoś strasznie mnie to razi po oczach teraz:) Moje pytanie jest następujące czy po zamaskowaniu filtra i grzałki

A- filtr wew. nadal będzie robił swoje, czy raczej będe miał problem z odchodami

B- grzałka czy poradzi sobie z ogrzaniem wody

Dziękuje za pomoc

Opublikowano

Witaj

Wykonują tło własnoręcznie masz ten komfort iż możesz sobie zaplanować i poukrywać urządzenia niezbędne to

poprawnego funkcjonowania zbiornika

Zerknij na mój schemat rozmieszczenia tych elementów co do grzałki polecam przepływową .

Pozdrawiam Janusz .

Opublikowano

Witaj.Co do grzałki wystarczy że obok lub nad masz wylot z filtra miesza aż miło tak jest umnie. Zabudowa mechanika ... z tym bywa różnie zależy od układu kamieni ,cyrkulacji mocy sprzętu ja mam kamole które pięknie zasłaniają .Początkowo była zabudowa ale za bardzo tłumiła i poszła wek....tu niestety troche zabawy jest.Ja stosowałem zaprawe do zatapiania siatki tańsza i tak samo dobra i odpada problem z namaczniem.