bandzior85 Opublikowano 6 Września 2013 Autor #21 Opublikowano 6 Września 2013 wyszło mi tak, co sądzicie? dołożyć kamieni na środku by stworzyć groty? albo pokombinować z oświetleniem i zacienić boki?
Guban88 Opublikowano 6 Września 2013 #22 Opublikowano 6 Września 2013 Ja bym ten z lewej (duży) dał obok tego z prawej(duży) i jakoś je oprzeć o siebie by utworzyły jedną całość , coś dołożyć na środek i na lewo a te małe dać na przód [102] Malawi
bolo141 Opublikowano 7 Września 2013 #23 Opublikowano 7 Września 2013 W sumie fajnie ale popracowałbym nad kryjówkami . Może te mniejsze zgarnij pod dużego i zrób jakby rumowisko.
pablojogi Opublikowano 7 Września 2013 #24 Opublikowano 7 Września 2013 zaciemnij boki i środek wolny a więcej średnich przy tych dużych postaw takie rumowisko zrób- fajny efekt będzie:-)))
Guban88 Opublikowano 7 Września 2013 #25 Opublikowano 7 Września 2013 Jak masz to dodatkowo jakiś większy kamień by zasłonił sprzęt z prawej , albo chociaż daj falownik niżej [102] Malawi
bandzior85 Opublikowano 7 Września 2013 Autor #26 Opublikowano 7 Września 2013 Dzięki koledzy za kolejne pomysły. Szczerze je doceniam Przerobiłem trochę środek dokładając parę mniejszych kamieni tworząc kryjówki i na tym chyba skończę dodawanie skał. Boję się zestawiać te dwa duże głazy obok siebie ponieważ razem ważą 17 kg a tym szafkom z płyty wiórowej do końca nie ufam. W sumie liczę że mam już tam wewalone jakieś 25kg skały i już robię w porty czy szafka wytrzyma tym bardziej że akwa nie jest idealnie wyważone. OBY. Myślę, że gdy zaciemnię boki to sprzęt stanie się mało co widoczny tak więc już nie będę kombinował z tym. Tak w ogóle czym przysłonić świetlówki w klapie, papierem nie, folią aluminiową? chyba nie bardzo bo ona zatrzymuje ciepło. Aha i planuje zmienić przednią świetlówkę z 6500k na przynajmniej 10000k.
Guban88 Opublikowano 7 Września 2013 #27 Opublikowano 7 Września 2013 Odważny jesteś stawiając akwa na szafce niepewnej To nie masz szafki pod akwarium specjalnej tak ? Świetlówki folią aluminiową. [102] Malawi
bandzior85 Opublikowano 7 Września 2013 Autor #28 Opublikowano 7 Września 2013 Mam normalną szafkę z płyty wiórowej 18mm innych gotowców pod akwa nie robią. Powiedźcie że wytrzyma. Proszę....
Guban88 Opublikowano 7 Września 2013 #29 Opublikowano 7 Września 2013 Zależy jak ona jest zrobiona , ja też mam z 1,8 też z płyty wiórowej ale pod 240 l która ma 4 ściany plecy podłogę i podstawkę pod samo akwa z takowej płyty. wygląda tak : [102] Malawi
bandzior85 Opublikowano 7 Września 2013 Autor #30 Opublikowano 7 Września 2013 taka klasyczna z tym że bez dźwiczek tylna płyta jest też z wiórówki 18mm
Rekomendowane odpowiedzi