pioro Opublikowano 21 Sierpnia 2013 #1 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zastanawiam się nad dodaniem labeotropheusa do mojej obsady. W akwarium (160/45/65) pływa aktualnie 1+6 P. saulosi, 2+5 C.hara i 2(jeszcze)+3 M.sp. elongatus chewere. Czy da się pogodzić wymagania żywieniowe tych 4 gatunków? Ponadto, czy labeotropheus dogada sie z dość wojowniczą harą?
Maciej Opublikowano 21 Sierpnia 2013 #2 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 A o którym labeotropheus-ie myślisz?
devil102 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 #4 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Super ryby mam dorosłe stado było 4+4 ale samiec rdzawego posłał jednego samca do krainy wiecznej spiluriny. Jak dla mnie jedne z ciekawszych pyskow;). Wysłane z Galaxy Note II
eljot Opublikowano 21 Sierpnia 2013 #5 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 labeotropheusy to typowi roślinożercy i nie łączyłbym ich z harą która trochę mięsa jednak musi dostać.
Ksiaze_Kluska Opublikowano 5 Września 2013 #6 Opublikowano 5 Września 2013 mozesz dodac spokojnie, na poczatku ostroznie jesli dajesz artemie. z czasem przyzwyczaisz do wiekszej ilosci mieska i bedzie spoko wyrosniete kulfony nie daja sobie w kasze dmuchac wiec nie obawiaj sie ze beda mocno zdominowane
harisimi Opublikowano 5 Września 2013 #7 Opublikowano 5 Września 2013 Z tym przyzwyczajaniem to bym nie był tak optymistyczny ... nieraz po prostu ryby zareagują źle i mają bloat a poco kupować ryby które mogą robić potencjalny problem. Co do tego, ze sobie dadzą radę to na pewno ... to niezłe wieprzki i mimo śmiesznego dzioba potrafią sobie radzić
Ksiaze_Kluska Opublikowano 6 Września 2013 #8 Opublikowano 6 Września 2013 w sumie to nie widze koniecznosci jakiegos mocnego futrowania miesnymi pokarmami hary, tyle miecha ile jest w platkach i granulatach wystarczy a kulfony spokojnie mozna 2 razy w tygodniu podawac oczlika, mozna rowniez artemie ale z nia ostrozniej - takie pokarmy mialem na mysli jako miesko
harisimi Opublikowano 6 Września 2013 #9 Opublikowano 6 Września 2013 Cynotilapia to raz ale zostaje jeszcze chewere
Rekomendowane odpowiedzi