Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad dodaniem labeotropheusa do mojej obsady. W akwarium (160/45/65) pływa aktualnie 1+6 P. saulosi, 2+5 C.hara i 2(jeszcze)+3 M.sp. elongatus chewere. Czy da się pogodzić wymagania żywieniowe tych 4 gatunków? Ponadto, czy labeotropheus dogada sie z dość wojowniczą harą?

Opublikowano

Super ryby mam dorosłe stado było 4+4 ale samiec rdzawego posłał jednego samca do krainy wiecznej spiluriny. Jak dla mnie jedne z ciekawszych pyskow;).

Wysłane z Galaxy Note II

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mozesz dodac spokojnie, na poczatku ostroznie jesli dajesz artemie. z czasem przyzwyczaisz do wiekszej ilosci mieska i bedzie spoko

wyrosniete kulfony nie daja sobie w kasze dmuchac wiec nie obawiaj sie ze beda mocno zdominowane

Opublikowano

Z tym przyzwyczajaniem to bym nie był tak optymistyczny ... nieraz po prostu ryby zareagują źle i mają bloat a poco kupować ryby które mogą robić potencjalny problem. Co do tego, ze sobie dadzą radę to na pewno ... to niezłe wieprzki i mimo śmiesznego dzioba potrafią sobie radzić

Opublikowano

w sumie to nie widze koniecznosci jakiegos mocnego futrowania miesnymi pokarmami hary, tyle miecha ile jest w platkach i granulatach wystarczy a kulfony spokojnie mozna 2 razy w tygodniu podawac oczlika, mozna rowniez artemie ale z nia ostrozniej - takie pokarmy mialem na mysli jako miesko