Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

HMm wlasnie rozpadla mi sie grzalka "Hagenowska" Elite... po Caaalych 8 miesiacach użytkowania, idac za rada blizniaka kupilem WEIPRO, zapowiada sie OK, wszytsko ladne,schludne, poki co dokladne, pierwszy kontakt, bardzo pozytywny, poczekamy, zobaczymy...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwsza moja grzalka był Jager ale to była 50W wiec do 216L malo sie nadawala. Kupiłem Haegena Elite i ....... masakra. Z tego co zauwazylem mimo ustawienia temperatury i osiagniecia jej w akwarium grzalka samoczynnie lubi sie zalaczyc na pare chwil przez co temp wody jest nieco podwyzszona. O ile w chlodniejszych porach podwyzszanie teperatur miesci sie w granicy 0,5st o tyle w chwili obecnej jest to nawet do 3st wiec wolalem ja calkiwice wylaczyc. Jakos wykonania hmm wydaje sie ok. Sluzy juz ponad rok i jak narazie poza tym denerwujacym zjawiskiem zalaczania jest ok.

• 10 lat później...
Opublikowano (edytowane)

Jak w 2018 roku, to wyglada? Czy nadal Eheim Jager wygrywa? 

Jezeli za stary temat, to przepraszam, ale ten wyswietla się jako pierwszy szukajac informacji na ten temat w Google, wiec wydawal mi się najbardziej odpowiedni ;)

Edytowane przez iza121
Opublikowano
W dniu 28.05.2018 o 15:15, iza121 napisał:

Jak w 2018 roku, to wyglada? Czy nadal Eheim Jager wygrywa? 

Jezeli za stary temat, to przepraszam, ale ten wyswietla się jako pierwszy szukajac informacji na ten temat w Google, wiec wydawal mi się najbardziej odpowiedni ;)

Witaj, posiadam grzałki sery bardzo żywotne ale drogie. Kilka lat temu w rozmowie z hurtownikiem dowiedziałem się że cała firma śmiga na Atmanie. Kupiłem, dobra cena około 50 zł śmiga 3 lata i dalej testuję.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Godzinę temu, piotriola napisał:

Kilka lat temu w rozmowie z hurtownikiem dowiedziałem się że cała firma śmiga na Atmanie

niewykluczone, ja mam w jednym z akwariów filtr Atmana, działa już 6 rok ;p Z drugiej strony mam też grzałkę firmy Aqua-shut (w dodatku odkupioną używkę), której co prawda praktycznie nie ruszam termostatu, ale ta działa już ok 10 rok. Ciężka sprawa. Ogólnie Atman obecnie, nie jest dostępny nigdzie u mnie stacjonarnie, chociaż się jeszcze rozejrzę, bo o tej firmie zapomniałam, a na Allegro i to co tam się ostatnio wyrabia (albo ja mam pecha), nie mam siły. Z drugie strony chcę kupić coś co mi ryb nie ugotuje i będzie działało kilka lat, cena rzędu 50 w tą, czy w tamtą, nie gra aż tak znacznej roli.

Opublikowano

Jeżeli nie spieszysz się z zakupem grzałki to się wstrzymaj 2-3 miesiące, pod koniec lata mają się pokazać dwa modele fajnych grzałek Aquaela, jedna z ceramicznym elementem grzejnym może okazać się lepsza od Jagera, będzie oddawać ciepło prawie całą powierzchnią.

Wytapatalkowane