lufa555 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 #1 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Przyszła pora na pokazanie nowego akwarium. do tej pory jak zapewne niektórzy wiedzą miałem standardowe akwarium 240l. Od ponad miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem akwarium 576l o wymiarach 160x60x60cm. Trochę danych technicznych: akwarium- 160x60x60, front OW tło- czarne spienione PCV podłoże- piasek kwarcowy około 60kg ogrzewanie- grzałka Aquael 300W oświetlenie - belka PowerLED biały zimny filtracja - narurowiec z FBFem i Matrixem + 2 falowniki wewnątrz ( JVP 201, JVP 101 ), CO Grundfos Alfa2 25-40. Parametry wody: - pH - 8 - gh- 16 - kh - 12 - NO3 - 20 Obsada: 6x Pseudotropheus Saulosi 9x Melanochromis Cyaneorhabdos karmiona: NatureFood Premium Kristal, Premium Chichild Plant, Premium Color plus, spirulina JBL. Rzadko podaję mięsko ( artemia, kryl ). Fotki w załącznikach.
tablo888 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 #2 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Witam zazdroszczę tak dużego baniaczka.Bardzo Mi się podoba:) Pozdrawiam
piterf Opublikowano 16 Sierpnia 2013 #3 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Wielkość baniaczka very nice. Ja bym dołożył trochę kamólców jeszcze, bo dla mnie troszkę za pusto.
JEFFIK Opublikowano 16 Sierpnia 2013 #4 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Ładny, duży baniaczek! Gratuluję P.S. Zgodzę się tylko w kwestii kambuli jeśli chodzi o ich ilość i... może ten domek po lewej tak trochę gryzie w oczko;)
lufa555 Opublikowano 2 Września 2013 Autor #5 Opublikowano 2 Września 2013 No i doczekałem się inkubacji inkubuje jedna samica saulosi, którą podejrzewałem o bycie samcem i jedna samica maingano. Samiczka maingano inkubuje 2 raz ale za pierwszym nic nie wyszło.
Jarosław Woźniak Opublikowano 2 Września 2013 #6 Opublikowano 2 Września 2013 Zbiornik podoba mi się...ma klimacik;)
lufa555 Opublikowano 7 Września 2013 Autor #7 Opublikowano 7 Września 2013 Witajcie. Wczoraj przeprowadziłem znaczne zmiany w moim zbiorniku. Byłem na składzie kamienia i zakupiłem kilka sztuk zacnej skałki. W oryginale była dość gruba a w zakładzie kamieniarskim za zeszlifowanie zaśpiewali coś koło 1000zł :-o Ostatecznie w ruch poszło dłuto i młotek. 2 godziny skuwania i przecięcie tarczą na pół dało taki sam efekt tylko, że za 0zł Mam nadzieje, że nowa odsłona mojego małego skrawka Malawi będzie się Wam podobać. Wkładając nowe kamienie do akwarium musiałem odlać 20 litrów wody. Czyli niewiele. Za kamiennym tłem ustawiłem cyrkulację z narurowca czyli odpada problem stojącej wody.
bajron1984 Opublikowano 7 Września 2013 #8 Opublikowano 7 Września 2013 No dla mnie trochę za pusto....brakuje roślin ale to moje zdanie.
lufa555 Opublikowano 7 Września 2013 Autor #9 Opublikowano 7 Września 2013 No dla mnie trochę za pusto....brakuje roślin ale to moje zdanie. Nie przewiduje roślin przy mbuna zwłaszcza tych roślinożernych. Plastikowe też nie
bajron1984 Opublikowano 7 Września 2013 #10 Opublikowano 7 Września 2013 No ja mam takie rybki jak ty,i u mnie się kryptokoryny trzymają:Da masz ty tam jakieś kryjówki by młodzież mogla się schować bo chyba ich n ie widzę.Ogólnie baniak fajny wazne ze sie tobie podoba.
Rekomendowane odpowiedzi