Raffy Opublikowano 7 Sierpnia 2013 #1 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zakochałem się w tej rybie na zabój, pływający klejnot wprost!! Jeden z najpiękniejszych w malawi! Ktoś go ma? Dlaczego tak mało popularny? I dlaczego jest na tyle ładny w momencie kiedy kasy mi brak ale MUSZĘ na niego wyszarpnąć Tak czy siak, będzie pływał u mnie bo jest za piękny, mogę wzdychać na jego zdjęcie godzinami! Tanmal ma je, ale dziwi mnie to, że w odłowach ma go jako Copadichromisa trewavasae, a w F1 Copadichromis Likoma, ale to chyba jest ta sama ryba (dowiem się). http://www.arkive.org/copadichromis/copadichromis-trewavasae/
krzysiutoja Opublikowano 7 Sierpnia 2013 #2 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Witaj z tymi nazwami to różnie bywa czy chodzi Tobie o tą rybę ?COPADICHROMIS MLOTO IVORY LUPINGU też się do niej przymierzałem ale nie można mieć wszystkiego .Pozdrawiam
Raffy Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor #3 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 No właśnie, mloto czy trewavasae? Wg. mnie powinien nazywac sie C. trewavasae 'lupingu' - są rozne warianty barwne. Jak to jest?
krzysiutoja Opublikowano 7 Sierpnia 2013 #4 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Raffy to jest tak jedne się lepiej sprzedają drugie gorzej więc handlowcy dopisują różne dziwne słowa co by to lepiej brzmiało , oczywiście nie wiem jak to jest w tym przypadku , powodzenia w poszukiwaniach , A jest ta ryba na allegro
Maciej Opublikowano 19 Września 2013 #6 Opublikowano 19 Września 2013 Zostałem posiadaczem w/w ryby w układzie 1+1 (wg. Malawiana) Samiec ok 7-8cm i tu mam pytanie. Czy ktoś wie mniej więcej kiedy samiec "łapie kolor"? Samica ok 6cm Zdjęcia: Pzdr. 1
harisimi Opublikowano 19 Września 2013 #7 Opublikowano 19 Września 2013 Chyba jjacek ma te ryby ... nie jestem pewien. Nazewnictwo w Tan -Malu zawsze będzie się różniło od naszego czy części źródeł w necie, gdyż my stosujemy nazwy by Ad Konings a Tan-Mal by Spreinat.
Raffy Opublikowano 19 Września 2013 Autor #8 Opublikowano 19 Września 2013 piwko28, jesteś moim idolem teraz!! Odpowiednie ryby wybrałeś :D W malawianie są jako copadichromis ivory, dobrze myślę?
Maciej Opublikowano 19 Września 2013 #9 Opublikowano 19 Września 2013 Dziękuję Raffy Dokładniej Marcin sprzedaje je pod nazwą Copadichromis Ivory Undu Reef ale to już raczej kwestia marketingowa Pzdr.
harisimi Opublikowano 19 Września 2013 #10 Opublikowano 19 Września 2013 Malawian kieruje się zaś chyba nazewnictwem Fuljera i to handlowym a więc Copadichromis mloto Ivory to Copadichromis Mloto White Top inaczej Copadichromis mloto Likoma czyli Copadichromis trewavasae 3
Rekomendowane odpowiedzi