Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale z Łeby można brać piach;) ale ok zrobię tak jak ty mówisz;)

Sir a co z tymi rybami? Wpuścić wszystkie czy pojedynczo(chodzi o rodzaje) ? Mówiąc oczywiście o dojrzałej wodzie... ;)

Opublikowano
Ale z Łeby można brać piach;) ale ok zrobię tak jak ty mówisz;)

Sir a co z tymi rybami? Wpuścić wszystkie czy pojedynczo(chodzi o rodzaje) ? Mówiąc oczywiście o dojrzałej wodzie... ;)

Piasek Kreisel, jeden z lepszych.Pamietaj zeby dobrze wyplukac.

Jak akwa dojrzeje to wpuszczaj wszystkie ryby i kontroluj parametry.

Opublikowano

ok ja jak zawsze kupuję piach to najpierw dokładnie płuczę potem wygotowuję,a na końcu znów płuczę w zimnej wodzie(gdy jest jeszcze gorący) ;)

a jeszcze mam pytanie odnośnie kamieni Piaskowców.

Wiecie gdzie można je znaleźć i jak one wyglądają?

Opublikowano

Piaskowiec możesz kupić w Best-Bruk na Kleczewskiej 65.

Jest tam duży wybór kamieni, oraz w Żychlinie jest fajny skład nie pamiętam jaka ulica.

Opublikowano

Piach kwarcowy KREISER wystarczy pare razy wypłukac pod zimną bierzącą zimną wodą i sru do akwa (ja wzorowałem sie na filmie makoka na ytb) a tym bardziej, że startujesz zbiornik.

Opublikowano

Stan "podstawy" to taki "śmietnik" więc OT będą tylko posty nie związane z akwarystyką ;)

Po kamienie wybierz się do jakiegoś składu i bierz co ci się podoba.

Opublikowano
Piaskowiec możesz kupić w Best-Bruk na Kleczewskiej 65.

Jest tam duży wybór kamieni, oraz w Żychlinie jest fajny skład nie pamiętam jaka ulica.

A w Żychlinie to wiem;) Niedaleko szkoły. Jestem tam dość często;)

i jeszcze 1 pytanie. Jakie oświetlenie dać do tego akwa? Ile ma mieć "K" ?? (Lubię gdy rybki dobrze widać)