Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A i jeszcze jedno chciałbym zmienić obsadę...

Zamiast Labidochromis sp. "Hongi" chciałbym dać labeotropheus trewavasae Thumbi west w tej samej ilości(1+5) , ale na jednym z forum czytałem, ze ten gatunek walczy z Auratusem. To prawda? Mogę trzymać te 2 gatunki razem?

-- dołączony post:

Albo może wezmę jeszcze iodotropheus sprengerae ;) jak myślicie mogę trzymać 5gatunków tym baniaku?

Opublikowano
A i jeszcze jedno chciałbym zmienić obsadę...

Zamiast Labidochromis sp. "Hongi" chciałbym dać labeotropheus trewavasae Thumbi west w tej samej ilości(1+5) , ale na jednym z forum czytałem, ze ten gatunek walczy z Auratusem. To prawda? Mogę trzymać te 2 gatunki razem?

-- dołączony post:

Albo może wezmę jeszcze iodotropheus sprengerae ;) jak myślicie mogę trzymać 5gatunków tym baniaku?

labeotropheus trewavasae Thumbi west bardzo dobrze pasuje do melanochromis auratus.

• Dziękuję 1
Opublikowano

więc nie będą się "gryzły"?

A mogę mieć jeszcze 5 gatunek mniejszy taki jak pyszczak iodotropheus sprengerae lub saulosi?

Ale raczej saulosi nie chcę choć mi się podobają, bo bardzo mieszają się kolorystycznie z samicami redów...

Opublikowano

A mogę mieć jeszcze 5 gatunek mniejszy taki jak pyszczak iodotropheus sprengerae lub saulosi?

Ale raczej saulosi nie chcę choć mi się podobają, bo bardzo mieszają się kolorystycznie z samicami redów...

Moim zdaniem cztery gatunki dorastające do dość pokaźnych rozmiarów to na ten zbiornik aż nadto.
Opublikowano

A i jeszcze jedno pytanko i uwaga;)

Zmieniłem lekko obsadę:

Metriclima es. Red-Red- 1+5

labeotropheus trewavasae Thumbi west- 1+4

Pseudotropheus Acei- 2+6

Melanochromis auratus-1+5

I "z tond"(mistrzostwo świata...tak zapisanego słowa "stąd" jeszcze nie widziałem )moje pytanie:

Czytałem na tym forum, że nie powinno się wprowadzać wszystkich ryb razem.Czy to prawda? Bo podobno może nagle podskoczyć NO2. Jak tak to, które ryby wpuścić najpierw? Ja myślałem nad Acei potem trewavasae a na samym końcu redy i Auratusy to dobry pomysł?

chciałem tak zrobić według agresywności tych ostatnich ryb.

Opublikowano
A i jeszcze jedno pytanko i uwaga;)

Zmieniłem lekko obsadę:

Metriclima es. Red-Red- 1+5

labeotropheus trewavasae Thumbi west- 1+4

Pseudotropheus Acei- 2+6

Melanochromis auratus-1+5

I "z tond"(mistrzostwo świata...tak zapisanego słowa "stąd" jeszcze nie widziałem )moje pytanie:

Czytałem na tym forum, że nie powinno się wprowadzać wszystkich ryb razem.Czy to prawda? Bo podobno może nagle podskoczyć NO2. Jak tak to, które ryby wpuścić najpierw? Ja myślałem nad Acei potem trewavasae a na samym końcu redy i Auratusy to dobry pomysł?

chciałem tak zrobić według agresywności tych ostatnich ryb.

Jak akwarium dojrzeje to najlepiej wpuść wszystkie razem.

Opublikowano

o matko co ja napisałem;p tak to jest jak 5 ludzi nad tobą siedzi i ci d..ę truje...

A co z nagłymi zmianami parametrów? Podobno nie można wszystkich ryb na raz wpuszczać...

A i jeszcze jedno pytanie:

Za tydzień jadę nad morze, a więc czy mogę zabrać stamtąd piasek? Dokładniej z wydmy?

Opublikowano

Nie nie mozesz. Nie wolno sie wpier**alać na wydmy. Kiedy ci turysci to zrozumieja....

mozesz z plaży ale nie polecam, bedziesz musiał go przesiac i moze naet wygotowac. wiesniactwo zostawia za soba mase syfu. Na nawet nie lubie bez butów po tym chodzić...

Ja zamówiłem z leroya 2 worki piasku kreisel 099 (pare złotych 25kg) i była to świetna decyzja.