Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam akwarium 120x50x40 cm a w nim taką oto obsadę:

-1+3 Yelow

-1+3 Saulosi

-1+2 Auluconara red rubin

-1+3 Astatotilapia nubilla

Chciałbym coś zmienić w tej obsadzie, na pewno pozbyłbym się Astatotilapia nubilla a zostawił Auluconara red rubin, oraz saulosi bo są bardzo ładne. Poradźcie mi coś co zmienić, chciałbym coś bardziej kolorowego, żeby ożywiło akwarium. Możecie coś podpowiedzieć z własnych doświadczeń.Pozdrawiam

Opublikowano
Brakuje niebieskiego koloru ! Może maingano ? Ładna niebieska rybka i zapełni CI dolny plan akwarium.

Mówisz, że zamiast Astatotilapia nubilla dorzucić maingano czy do tego co mam plus maingano.

Opublikowano

A czemu wyrzucić Yelowka??. Zamiast Auluconara red rubin mam auluconara chilumba blue sorki pomyliłem się. Właśnie saulosi i tą auluconara chilumba blue chciałbym zostawić. Takie charemy jak 1+3 cztery komplety mógłbym mieć??

Opublikowano

Dlatego wyrzucić bo do 240l to max trzy gatunki. Aulonocara i tak jest przyduża do 240l , a wpakowanie jeszcze jednego gatunku to będzie za dużo. Jeżeli już ma być chilumba blue to zostaw tak jak masz czyli saulosi , aulona i yellow. Chociaż zamiast aulony dałbym zdecydowanie dałbym maingano i wtedy będzie ładnie, kolorowo i nie będzie ryby za dużej do tego baniaka.

Opublikowano

Kolego acer2244 pisałeś że Masz spokój to zostaw tak jak jest ,właściwie nie rozumiem ludzi co chwile zmieniają obsady . Masz spokój wszystko gra jak chcesz się pozbyć gatunku to znajdz człowieka który stworzy im godne warunki a tak to będą wędrować z rąk do rąk i wylądują w kiblu bo komuś mieczyki wytłukły rybę kupujemy raz na parę lat pozdrawiam powodzenia w hodowli

• Dziękuję 4