Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja żona pod tym względem jest jak najbardziej ok ;) Miałem kiedyś kulę i sama stwierdziła, że coś jest nie tak. Później akwarium 24l i dalej coś nie pasowało. Przyszła pora na 112l. Od 112-tki zaczęły się schody. Chciałem 240l ale zgody nie było. Musiałem jej kupić szafę jaką chciała. Kupiłem szafę i akwarium. Później przez długi czas unikałem rozmów o większym aż wypaliłem, że chcę 576l. Bez problemu powiedziała, że tak. Myślę sobie, jest świetna :) a tu nagle: "Ty kupujesz akwarium, a ja jadę do Włoch na wakacje na 2 tygodnie". Zonk :confused: . No ale myślę sobie, że jak szybko się nie zgodzę to się rozmyśli.

Zastanawiam się co będzie chciała jak postawię w nowym domu baniak 2500l?:-?

Opublikowano
Bez problemu powiedziała, że tak. Myślę sobie, jest świetna a tu nagle: "Ty kupujesz akwarium, a ja jadę do Włoch na wakacje na 2 tygodnie". Zonk . No ale myślę sobie, że jak szybko się nie zgodzę to się rozmyśli.

Zastanawiam się co będzie chciała jak postawię w nowym domu baniak 2500l?

Myślę że to było przemyślana i zorganizowana akcja, twoja żona czekała aż poprosisz ją o zgodę na coś a wtedy ona postawi ultimatum, ja bym postarał się ustalić z kim tak na prawdę jedzie do tych Włoch i nie daj się omamić że jedzie żeby zobaczyć Papierza :D, u mnie żona do końca myślała że kupię 240L nawet jak stało na podłodze w domu to myślała że to 240L dopiero po dopaleniu lub trochę wcześniej powiedziałem jej że to 300L :D

Opublikowano
Moja żona pod tym względem jest jak najbardziej ok ;) Miałem kiedyś kulę i sama stwierdziła, że coś jest nie tak. Później akwarium 24l i dalej coś nie pasowało. Przyszła pora na 112l. Od 112-tki zaczęły się schody. Chciałem 240l ale zgody nie było. Musiałem jej kupić szafę jaką chciała. Kupiłem szafę i akwarium. Później przez długi czas unikałem rozmów o większym aż wypaliłem, że chcę 576l. Bez problemu powiedziała, że tak. Myślę sobie, jest świetna :) a tu nagle: "Ty kupujesz akwarium, a ja jadę do Włoch na wakacje na 2 tygodnie". Zonk :confused: . No ale myślę sobie, że jak szybko się nie zgodzę to się rozmyśli.

Zastanawiam się co będzie chciała jak postawię w nowym domu baniak 2500l?:-?

Baniak 2500l to tak trochę pod pysie, trochę pod zabicie wolnego czasu, a trochę pod nurkowanie...

Tak poważnie wybór litrażu to dla mnie 3 podstawowe kwestie:

1. Zgoda pozostałych mieszkających z nami osób.

2. Miejsce.

3. Zasobności portfela.

Co do trzeciego nie oszukujmy się - w kraju gdzie zarabia się tak naprawdę średnio 1500zł nie łatwo jest wysupłać kwotę na postawienie choćby 240l gdzie koszt nie rzadko przekroczy jedną taką wypłatę.

Opublikowano

Nie no fakt ze ja zarabiam te 1500zl i ciężko jest uzbierać na coś większego myślę ze po zostanę na tych 315L, pomyślicie ze wariat jestem ale ciągle się łudzę ze wygram w lotka ,a jeżeli tak się stanie to już nawet wiem ile będzie, mnie kosztował baniak 20Tys.L i w nim same ptysie już wydzwaniałem po firmach nieźle mnie poniosło co?:D:D:Dczy to normalne ze ma sie takie myśli czy raczej na leczenie powinienem iść?;)

Opublikowano
Myślę że to było przemyślana i zorganizowana akcja, twoja żona czekała aż poprosisz ją o zgodę na coś a wtedy ona postawi ultimatum, ja bym postarał się ustalić z kim tak na prawdę jedzie do tych Włoch i nie daj się omamić że jedzie żeby zobaczyć Papierza :D, u mnie żona do końca myślała że kupię 240L nawet jak stało na podłodze w domu to myślała że to 240L dopiero po dopaleniu lub trochę wcześniej powiedziałem jej że to 300L :D

Spokojnie ;) pojechała do siostry.

Zeszliście na zasobność portfela ale temat chyba o czym innym.

Opublikowano

Moja ładniejsza połówka też była bardzo, ale to bardzo przeciwna. Nawet na 240l się nie chciała zgodzić, ale jako, że nie jest moja żoną nie miała w sumie takiej siły przebicia. Dodam tylko, że postawiłem 500l. Dziś co tu dużo mówić ma lekkiego hopla na punkcie "pysiorów" (tak je nazwała:) ), a samiec Msobo to jej ulubieniec.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.