Oddam Saulosi F1 i F2 oraz Rdzawe F1
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez Andrzej Głuszyca · Opublikowano
@darianusDarku..Twoje opisy są bezcenne. -
No i Add...w końcu autorytet akwarystyki (Malawi). -
Przez piotriola · Opublikowano
Odkopie starego kotleta. Mimo że internet daje sporo informacji na temat akwarystyki, ja zawsze stawiałem na książki. Temat założony wiele lat wcześniej, wstawię kilka pozycji które wyrwałem u naszych zachodnich sąsiadów. Pierwsze dwie pozycje to fajne atlasy ryb z Malawi, sztywna oprawa mają po 300 stron.Wpadły mi również dwa tomy o glonojadach, nie ten temat ale się pochwalę.Nie są to wszystkie pozycję , zapraszam do oglądania i komentowania mojego nadmiernego zbieractwa czyli syllogomanii.😵💫 -
Przez darianus · Opublikowano
Posiadam ten piękny gatunek od jakiegoś czasu. Kilka lat temu dostałem kilka sztuk od @Bartek_De , które okazały się być samicami, do tej pory jedna samica pływa w moim głównym akwarium Malawi. Jakiś rok temu kupiłem 5 sztuk, w tym przypadku ujawnił się układ 4 samce i jedna samica. Na podstawie doświadczeń forumowiczów w tym wątku wizja była taka, że do głównego akwarium trafi tylko jeden samiec, ponieważ opinie są takie, że wielosamcowość jest bardzo trudna do utrzymania. W tej chwili mam je w 300l razem z podrostkami Placidochromis blue otter. 3 samce są już wybarwione, czwarty łapie kolory i na razie nie widzę zbyt dużej agresji. Zaryzykuję i wpuszczę chyba te 3/4 samce z jedną samicą do głównego zbiornika 540l (będzie układ 4/5 +2). Zdam relację co z tego wyszło 😉. Poniżej zdjęcie tych 3 samców. -
@Bartek_De tak to prawda, są proste sposoby, żeby podnieść kupę z dna 😉 Akurat w moim akwarium kopacze Tramitichromis robią to same 😉 -
@piotriola I to jest myśl. @sj1950 Dla dobra ogółu zrób to jeżeli można Ciebie prosić. Tak dla potomnych -
Przez Bartek_De · Opublikowano
@darianus Darku, przy dobrze ustawionej i wydajnej cyrkulacji spływ górą przez grzebień poradzi sobie bez problemu tym bardziej, że grzebień jest przez całą szerokość zbiornika. Wystarczy zatem podnieść zanieczyszczenia z dna, nic prostszego. -
Przez piotriola · Opublikowano
No to mnie Andrzeju podbudowałeś. Ja jednak odnoszę wrażenie że temat mieszanki shrimp będzie często powracał. Natknąłem się na hodowlę paletek która w całości opierała się na takim pokarmie. Tłumaczyli to sporą oszczędnością i świeżością podawanego pokarmu. Może autor tematu podzieli się wiedzą, jak przygotowywał taki pokarm. -
Przez Tomek_F · Opublikowano
Mógłbym się zastanowić nad takim rozwiązaniem gdyby cokolwiek zalegało na dnie 😉 Chciałem kiedyś zrobić paludarium w konkretnym akwarium i faktycznie sam spływ grzebieniem mnie wtedy ograniczał. -
Też mam podobne filtry przelewowe w swoich akwariach. To bardzo energooszczędne rozwiązanie, kiedy nie trzeba pchać wody do góry z sumpa pod akwarium. Jedyne co bym zmienił w Twoim filtrze, to zasys wody bardziej z dna akwarium a nie przez grzebień przelewowy 😉
-
-
Tematy
-
Grafiki
-
Videos

Rekomendowane odpowiedzi