Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytkich!

Jestem nowy na tym forum, chciałe podzielić się z wami moim "akwarium".

Akwarystyka zajmuję się od jakiegoś czasu, wcześniej roslinne ale zawsze ciągneło mnie do malawi. Aż wkońcu nastał ten dzień i założyłem sobie taki baniaczek.

Akwarium 90x40x40

Filtr kubełek fluval 205

Podłoże pisek kwarcowy

Parę okraglaków z jamą w nich z jednej strony

Nie ma co więcej opisywac tylko pochwalic się zdjęciami. Nie są najlepszej jakości ale postaram sie zrobić coś lepszego.

1178876020A1.jpg

1226982118A2.jpg

A8.jpg

Ryby jakie zamieszkują mój zbiornik to p. saulosi 1+3

Mogę się pochwalić już jedna samica nosi w pysku jajka tylko nie wiem zabardzo co dalej czy ją odłowić czy zostaić?

Opublikowano

Jest fajnie, nie przesadziłeś z rybami ! Uważam to za ogromny plus dla Ciebie. Myślę, że jeszcze jakiś kamień mógłby do akwarium trafić :) Jednak ile zbiorników tyle opinii :)

Opublikowano

Fajnie, że komuś się jeszcze podoba oprócz mnie. Nad jakimś kamieniem myślałem ale wszytko pomału. Teraz myślę nad oświetleniem bo w tej chwili jest za mocne może jakieś propozycje?

Opublikowano

Najpierw napisz jakie jest obecnie. U mnie w pokrywie były seryjnie dwie świetlówki, jedną wyciągnąłem a drugą jeszcze owinąłem częściowo streczem. Warto tez pomyśleć o zrobieniu czegoś na LEDach. Przejrzyj dział oświetlenia, jest sporo ciekawych informacji.

Opublikowano
Również mi się podoba. Tylko rurki/grzałki powinny być przy wyższych kamieniach, coby nie były widoczne ;)

położyc na płasko po prawej za kamulami i jeden element znika... :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam w dniu dzisiejszym, jedna z samic wypuscila mlode z pyska co mnie bardzo cieszy :D. Moze wkoncu maly sukces. Z racji ze mam malo kryjowek dla takich maluchow, udalo mi sie zlapac 8 szt., i obecnie znajduja sie w kotniku. Odrazu ubiegne pytanie czy tez sugestie nie mam 2 akwarium aby je tam przeniesc. Zobaczymy co bedzie, kotnik jest w akwarium i mam pytanie. Jak myslicie dac tam jakis maly korzonek aby mialy gdzie sie schowac, tak na poczatek? chodzi o to zeby nie miały za duzo stresow.

Opublikowano

Witam. Akwa ,obsada w sam raz .Tylko straszne solarium sie wydaje .Mooże spróbuj przesłonić troche oświetlenie.Moje pyski by szału chyba dostały.Fajnie by było zmontować jakieś tło głębia to jest to co cieszy oko i robi mały zbiornik duży.Powodzenia i cierpliwosci.