simon Opublikowano 29 Czerwca 2013 #1 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Rozumiem ze zwykła gąbka jako prefilt wystarczy ??? Co sadzicie o takiej obsadzie ?? P. Saulosi 1+4 M. sp. Chewere F1 1+4 C. Afra Cobue F1 1+4 Nie będzie za dużo na taki baniak ?? Przeniosłem, tutaj łatwiej uzyskasz odpowiedź co do obsady. Co do pierwszego pytania to zwykła gąbka na wlocie wystarczy.
Slawek-meszek Opublikowano 29 Czerwca 2013 #2 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Spokojnie wystarczy jak na taki baniaczek. Dobra obsada. Jak dla mnie same pasiaki trochę za dużo.
eljot Opublikowano 29 Czerwca 2013 #3 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Trzech terytorialistów i 8 szaroburych samic IMHO niezbyt pięknie i ryzykownie.
simon Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor #4 Opublikowano 29 Czerwca 2013 W takim razie co możecie mi zaproponować żeby było ładnie i kolorowa ale z głową.
CoolPhone Opublikowano 29 Czerwca 2013 #5 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Za Saulosi daj Maingano, za Chewere Yellow, a Afrę zostaw bo samiec jest piękny
Slawek-meszek Opublikowano 29 Czerwca 2013 #6 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Kolego proszę poczytaj tu http://forum.klub-malawi.pl/obsady-zbiornikow-2013-t21076.html masz wszystko czarno na białym (a raczej biało na niebieskim:-). Tą obsadę co polecił kolega Coolphon też weź pod uwagę.
simon Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor #7 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Jeszcze podoba mi się taka obsada: Cynotilapia Afra Cobue Metriaclima sp. Msobo Magunga Iodotropheus Sprengerae Rozumiem, że też 1+4 ??
Slawek-meszek Opublikowano 30 Czerwca 2013 #8 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Jak dla mnie ok. Obsada poprawna
simon Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor #10 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Witam Koleżanki i Kolegów. Proszę Was o rade bo jak już wcześniej pisałem , zakładam pierwsze malawi. I teraz dostałem pyszczaki z prezencie mam ich 6. 3 na moje oko to M. Cyanohabdos i kolejne trzy to żółte z czarna kreska na płetwie grzbietowej. Czy te pysie mogą razem żyć?? jeżeli tak to co mógłbym dokupić do tej obsady, a jak nie to co radzicie wymienić??
Rekomendowane odpowiedzi