Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie 30marca wpuściłem 20sztuk demasoni do standardowej 240stki.Koniec maja zaczęły się zgony z 20ryb zostało 7(bloat). 0d 2tygodni 7demonków pływa i nie widać aby były chore a nie były leczone. Mam pytanie jaki drugi gatunek do demonków i w jakiej ilości myślałem nad Hongi. Rybki są młode teraz chyba będzie najlepiej dodać drugi gatunek proszę o pomoc bardziej obeznanych w temacie demasoni Pozdrawiam

Opublikowano

Do demonków możesz dodać wszystkie gatunki roślinożerne i cześć wszystkożernych.

Ale dieta tylko i wyłącznie roślinna. L hongi oczywiście możesz dodać do nich w haremie 1+3/4. Demasoni utrzymałbym w ilości 12/13szt do tego proponuje takie gatunki jaki:

M msobo Magunga 3+5

M membe deep 3+5

M interruptus 2+4/5

Opublikowano

Jesli nie leczyles pysi to ja bym nie ryzykowal z wpuszczeniem nastepnego gat. . Poczekaj i obserwuj co sie dzieje w baniaku. pewny jestes ze to bloat??? Co podajesz do jedzenia ? .

OT

Opublikowano

Pokarmy jakie podaje to Spirulina OSI i Naturefood Premium Cichli Plant w granulkach rozmiar M.Choróbsko to na pewno bloat wszystkie objawy książkowe. Przyznam się,ze tego granulatu nie namaczałem a rybki go jadły ale wypluwały i nie wiem czy nie od tego zgony :( Ten tydzień zacząłem podawać pokarm balastowy 1raz brokuł ale nie chcą zbytnio jeść może muszą się przyzwyczaić. Jeśli chodzi o obsadę to mam dokupić demonków z 5sztuk a hongi zakupic młodzież w jakiej ilości aby uzyskać dobraną obsadę. Docelowo 16 ryb będzie ok?? Pozdrawiam dziękuje za odpowiedzi

Opublikowano
eśli chodzi o obsadę to mam dokupić demonków z 5sztuk a hongi zakupic młodzież w jakiej ilości aby uzyskać dobraną obsadę. Docelowo 16 ryb będzie ok?

Tak jak napisałem wcześniej demonków dokooptowałbym do 12szt a L hongi zakup 8-10szt. Zawsze będzie z czego wybrać przyszły harem.

Opublikowano

Posiadam testy kropelkowe tropicala wyniki w normie. Filtracja to kubełek ex700 i mechanik aquael 2000. Zastanawiam się czy czasami zgony rybek nie były spowodowane czyszczeniem rurociągów na gminie a do wody uzdatniaczy nie leje. Pozdrawiam

OT

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.