tablo888 Opublikowano 24 Czerwca 2013 #1 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Witam bardzo serdecznie 30marca wpuściłem 20sztuk demasoni do standardowej 240stki.Koniec maja zaczęły się zgony z 20ryb zostało 7(bloat). 0d 2tygodni 7demonków pływa i nie widać aby były chore a nie były leczone. Mam pytanie jaki drugi gatunek do demonków i w jakiej ilości myślałem nad Hongi. Rybki są młode teraz chyba będzie najlepiej dodać drugi gatunek proszę o pomoc bardziej obeznanych w temacie demasoni Pozdrawiam
Slawek-meszek Opublikowano 24 Czerwca 2013 #2 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Do demonków możesz dodać wszystkie gatunki roślinożerne i cześć wszystkożernych. Ale dieta tylko i wyłącznie roślinna. L hongi oczywiście możesz dodać do nich w haremie 1+3/4. Demasoni utrzymałbym w ilości 12/13szt do tego proponuje takie gatunki jaki: M msobo Magunga 3+5 M membe deep 3+5 M interruptus 2+4/5
Harnas Opublikowano 24 Czerwca 2013 #3 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Jesli nie leczyles pysi to ja bym nie ryzykowal z wpuszczeniem nastepnego gat. . Poczekaj i obserwuj co sie dzieje w baniaku. pewny jestes ze to bloat??? Co podajesz do jedzenia ? . OT
tablo888 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor #4 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Pokarmy jakie podaje to Spirulina OSI i Naturefood Premium Cichli Plant w granulkach rozmiar M.Choróbsko to na pewno bloat wszystkie objawy książkowe. Przyznam się,ze tego granulatu nie namaczałem a rybki go jadły ale wypluwały i nie wiem czy nie od tego zgony Ten tydzień zacząłem podawać pokarm balastowy 1raz brokuł ale nie chcą zbytnio jeść może muszą się przyzwyczaić. Jeśli chodzi o obsadę to mam dokupić demonków z 5sztuk a hongi zakupic młodzież w jakiej ilości aby uzyskać dobraną obsadę. Docelowo 16 ryb będzie ok?? Pozdrawiam dziękuje za odpowiedzi
Slawek-meszek Opublikowano 24 Czerwca 2013 #5 Opublikowano 24 Czerwca 2013 eśli chodzi o obsadę to mam dokupić demonków z 5sztuk a hongi zakupic młodzież w jakiej ilości aby uzyskać dobraną obsadę. Docelowo 16 ryb będzie ok? Tak jak napisałem wcześniej demonków dokooptowałbym do 12szt a L hongi zakup 8-10szt. Zawsze będzie z czego wybrać przyszły harem.
elozox Opublikowano 25 Czerwca 2013 #6 Opublikowano 25 Czerwca 2013 nf nie trzeba namaczac, lepiej napisz o parametrach wody i filtracji. OT
tablo888 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor #7 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Posiadam testy kropelkowe tropicala wyniki w normie. Filtracja to kubełek ex700 i mechanik aquael 2000. Zastanawiam się czy czasami zgony rybek nie były spowodowane czyszczeniem rurociągów na gminie a do wody uzdatniaczy nie leje. Pozdrawiam OT
Slawek-meszek Opublikowano 25 Czerwca 2013 #8 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Panowie jeszcze jedno OT zamknę wątek. A później znowu będą żale i skargi. Jakby ktoś nie zauważył to jest dział obsada do akwarium. A nie parametry, pokarmy czy filtracja.
tablo888 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor #9 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Temat można zamknąć wszystko co chciałem wiedzieć już wiem a panu moderatorowi życze Miłego Dnia
Rekomendowane odpowiedzi