Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przełamię te rockowe nuty, które bardzo lubię i szanuję, na rzecz dobrego Polskiego Hip-Hopu, albo Polskiego Rapsu.

Odswieżona nuta, z mojej pierwszej legalnej płyty (Muzyka Klasyczna), czyli kupionej w empiku, a nie nagranej u kumpla na kompie. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Zauważyłem, że większość klubowiczów lubi słuchać rocka, ewentualnie rapu, ale jest to rap nazwijmy to taki nie na topie nastolatków.

Jednym z "moich" zespołów są Poparzeni Kawą Trzy. Byłem na ich koncercie, miałem przyjemność z nimi porozmawiać. Niesamowicie bawią się podczas koncertu. Co dla mnie jest ciekawe to wiele osób w Polsce nie ma pojęcia o ich istnieniu.

• Lubię to 1
Opublikowano

a jaki RAP nie jest na topie nastolatków?

Pezet? raczej ich nie było gdy gość robił w RAPie swoją robotę. 

Opublikowano (edytowane)

@yaro Prezesie,
np. DKA pierwsze utwory, bo później stał się bardzo popularny i komercyjny? Po 2008 roku nie kojarzę już ich piosenek. Z moich ulubionych to jeszcze Grammatik.

Z tych co zdecydowanie mi nie podeszły to np. Verba, Mezo, Lerek.

Piszę oczywiście o latach z początku wieku - czasy gimnazjum dla mnie (jestem '88 rocznik).

Jednak cały czas czasami lubię powrócić do starych nut DKA, Jeden Osiem L, Paktofoniki, Kaliber 44.

Edytowane przez ziemniak
  • Lubię to 2
Opublikowano

No to widzisz, jak ja zostałem pełnoletni, to ty się urodziłeś, dlatego muzycznie będziemy się różnić, bo te dinozaury to były  dla mnie top nastolatków ;) .

• Lubię to 2
Opublikowano

No tak, wcześniejsi nastolatkowie byli z całym szacunkiem normalni. W muzyce duży wpływ na mnie pewnie mieli moi bracia '70 i '72 rocznik. Myślę, że dlatego rock i blues jest mi najbliższy.

Dla mnie lata '70 i '80 to jest absolutny top w muzyce rock/rap/pop.

Aby nie było OT, to poniżej piosenka z mojego rocznika:

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.