Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czytam o yellowach podobno nie mają stałego rewiru,tylko podczas tarła szykują swój dołek. dzisiaj samiec zaczął budować i zagania samicę, czy to oznacza że samica jest gotowa do tarła ? bo są jeszcze w akwa 2 większe od niej ,ale on gania tylko tą jedną i nawet dwa razy mu się udało i była w jego dołku stroszył się do niej tańczył i ona chyba też

Opublikowano

tak zrobię,nie chcę ich stresować, po drugie zbytnio póki co nie mam do czego odławiać, a z tego co już znalazłam na forum to młoda samica przy pierwszej inkubacji może stracić ciążę.

mnie cieszy sam fakt że są próby tarła,bo to oznacza że dobrze się czują w swoim domu

Opublikowano

Najlepiej odlawiac samice "dojrzale", ktore mimo inkubacji pobieraja pokarm( juz tak sie tym nie stresuja jak kobieta w 5 ciazy)

Tylko zeby odlowic trzeba wiedziec kiedy poprzez obserwacje, im pozniej tym lepiej no i trzeba miec kogos kto wezmie owy narybek.

Opublikowano
tak zrobię,nie chcę ich stresować, po drugie zbytnio póki co nie mam do czego odławiać, a z tego co już znalazłam na forum to młoda samica przy pierwszej inkubacji może stracić ciążę. mnie cieszy sam fakt że są próby tarła,bo to oznacza że dobrze się czują w swoim domu

Dokładnie zrób tak jak napisałaś. A inni niech sobie odławiają. Nabierzesz doświadczenia zakupisz sobie jakiś kotnik i wtedy będziesz mogła pomyśleć o odchowaniu młodzieży po za akwa ogólnym

Opublikowano

dzisiaj wróciłam z pracy i już mam 100% pewności,że samiczka yellow inkubuje,schowana między liśćmi anubiasa,ma typowe duże podgardle :) ,mój pierwszy mały suksces

post-13746-14695714102512_thumb.jpg