Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę kupić pokarm wybarwiający dla yellowków i kupić lepiej w granulkach czy w płatkach?

Ps. Mam pokarm podstawowy w płatkach i spirulina w granulkach/mini tabletkach.

Nie czepiajcie się że ciągle zakładam nowe wątki ale jak coś napisze w innym wątku to wtedy nikt nie odpowiada i tylko odpowiadacie w tych nowych !!!

Opublikowano

nie ma różnicy czy to płatki czy granulki- byle by mogły je połknąć, ważniejsze jest aby pokarm był dobrego gatunku.

Opublikowano

To znaczy ja wiem ze granulki i platki sa ok tylko co wy bardziej polecicie, moze z wlasnego doswiadczenia? Po prostu co one wolą.

Opublikowano

Pyszczaki u mnie zjadają jedno i drugie. Nie widzę różnicy pomiędzy płatkami i granulatem w pobieraniu przez pyski. Jedynie ważne jest to ażeby granulat był bardzo dobrej jakości i żebyś nie musiał go namaczać przed podaniem ( np. Naturefood , dainichi ).

Opublikowano

W ubiegły tygodniu kończyłem puszkę OSI vivid color w płatkach. Na koniec puszki zostaje miał, który nie za bardzo nadaje się już do karmienia. Podobnie było z spiruliną w płatkach.

Pod tym względem granulaty są lepsze.

Opublikowano
Jedynie ważne jest to ażeby granulat był bardzo dobrej jakości i żebyś nie musiał go namaczać przed podaniem ( np. Naturefood , dainichi ).

A w czym niby przeszkadza namaczanie przed podaniem (Hikarii)? IMO akurat to nie jest tak mocno ważne, wcale nie musi to być żadne kryterium przy wyborze pokarmu. Jakoś pokarmu bez zdań dwóch..

Opublikowano

Po prostu po co bawić się w jakieś namaczani itp. pierdoły jak można kupić pokarm Nf czy dainichi ( już pomijam fakt, że jest to pokarm nr 1) i podawać go bezpośrednio po otworzeniu pudełka. Jak dla mnie to ważne kryterium ponieważ z rana podczas zbierania się do pracy tracenie czasu na takie pierdoły jak namaczanie jest bezproduktywne i czasochłonne.