eremita Opublikowano 19 Września 2006 #11 Opublikowano 19 Września 2006 ja mam 160/40/50 z szyby 10 tez myslalem nad 8 ale wole byc pewniejszy
MateuszT Opublikowano 19 Września 2006 #12 Opublikowano 19 Września 2006 Ja tam zrobiłem 300l (165x45x40) z 0,8cm, z poprzeczką i listwami i jak narazie akwa się trzyma . Listwy io tam się przydają, bo mam na nich szybę nakrywową. Nie ma co przesadzać z grubością szyby. Zwłaszcza jeśli musimy ograniczyć wagę akwarium.
M_sobo Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor #13 Opublikowano 4 Lipca 2007 Witam ponownie :!: Muszę się pochwalić akwarium już stoi :!: Zdecydowałem je zrobić z 10- pewniejsze, wkleiłem jeszcze w na przód i tył akwarium 5cm. listwy dla wzmocnienia i przy okazji nie wylewa mi się woda gdy pysie jedzą poprzeczki nie dawałem, silikon czarny, akwarystyczny, 1 tuba starczyła, a fugi zrobiłem patyczkiem z loda i na koniec wygładziłem je płynem do naczyń. Prezentuje się świetnie, a co ważne nie cieknie W sierpniu dam akwa na prezentacje, muszę jeszcze zrobić tło z Ceresitu, bardzo podoba mi się te, które zrobił cezarix(motywacja)
Rekomendowane odpowiedzi