ADIX7 Posted May 22, 2013 Share #1 Posted May 22, 2013 Bardzo podobają mi się pyszczaki z rodziny Labidochromis i chciałbym do L. Caeruleus kupić jeszcze jeden gatunek a dokładniej L. Hongi i czy te 2 gatunki pasują do siebie pod wględem żywieniowym, kolorystycznym i zachowawczym? Ps. Spokojnie nie będę ich trzymał w 112l Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdrowy_zab Posted May 22, 2013 Share #2 Posted May 22, 2013 Nie, nie pasują. Caeruleus - skorupiaki (w skrócie, mięsożerność), hongi - roślinożerca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADIX7 Posted May 22, 2013 Author Share #3 Posted May 22, 2013 No ale tylko żywienie stoi na przeszkodzie hodowania ich razem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezprym Posted May 22, 2013 Share #4 Posted May 22, 2013 Do yellowków żywieniowo pasowałby labidochromis sp.perlmutt. Nie wiem w jakim akwarium chcesz je trzymać, jak w 240l to dodałbym do nich jeszcze melanochromisy maingano i miałbyś fajną obsadę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADIX7 Posted May 22, 2013 Author Share #5 Posted May 22, 2013 Czyli L. Hongi definitywnie odpada od yellowków bo potrzebuje innej diety? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdrowy_zab Posted May 22, 2013 Share #6 Posted May 22, 2013 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
CoolPhone Posted May 22, 2013 Share #7 Posted May 22, 2013 Ilość Twoich tematów z pojedynczymi zapytaniami poraża. Tutaj masz listę tematów rozpoczętych przez Ciebie: 1. 2. Pozwoliłem sobie zanaznaczyć pierwsze z brzegu na temat obsady. Te zamknięte też rzucają się w oczy. Większość (o ile nie wszystkie) z zadanych przez Ciebie pytań ma już swoją odpowiedź na forum. Zacznij więc używać wyszukiwarki. Naprawdę skupiłem się nad tym by wytłumaczyć to grzecznie. Zastanawiałem się nad PW, ale to chyba bardziej da do myślenia. Powodzenia. Zamykam. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts