Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolego,

Super, że pokusiłeś się o post aktualizacyjny ;) ja jestem zbyt leniwy aby coś fajnego wysmarować. Jednak teraz będę zakładał nowy zbiornik i na pewno zdam relacje na forum :)

Misiek mam pytanie do Ciebie, ponieważ też na dno chcę dać poliwęglan.

Powiedz jak Ci się sprawuje te rozwiązanie, nie masz żadnych problemów?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Wszystko wskazuje na to, że na 7 Mbamb aż 5 to samce ;) Póki co, gorących akcji jeszcze nie ma, zdarzają się małe podjazdy. Jeśli ktoś poszukuje samca mbamby to pewnie niebawem będę musiał mieć część z nich na wydaniu. A sam będę musiał się rozejrzeć za panienkami.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mały update :) Na początek kilka poglądowych zdjęć z września 2013 - http://s356.photobucket.com/user/misiekrk/slideshow/Malawi-220l/2013-09

Obecne zdjęcia z połowy kwietnia, ale w końcu udało mi się za nie zabrać i wybrać choć kilka które jakoś kwalifikują się do wstawienia.

Mbamby najczęściej dalej szaro bure. Czasami cześć samczyków łapie kolor i zaczyna robić małą drakę między sobą. Póki co największemu yellow nadal nikt nie wchodzi w drogę. Gość ma największy brzuch w akwarium...

Kamienie ładnie porosły glonem, który miejscami przyjemnie zielenieje.

cale1_zpse0d3c563.jpg

th_IMG_0060_zps3e17fd02.jpg th_IMG_0063_zpse04c00dd.jpg th_IMG_0104_zps5735312c.jpg th_IMG_0116_zpsd0a8f1bc.jpg th_IMG_0090_zpsd637969d.jpg

Jedna Mbamba jest szczególnie ciemniejsza od towarzystwa

th_IMG_0095_zpscbed32c0.jpg th_IMG_0092_zpsd88960e0.jpg

Obecny szeryf w zbiorniku, szacuje go na 7,5 cm. Jest jeszcze jeden zbliżony mu rozmiarem Yellow, pozostała piątka jest wyraźnie mniejsza.

IMG_0165_zps472d42ba.jpg

Mbamby raczej nie przekraczają 6 cm, ale od początku były mniejsze.

IMG_0155_zpscda04d10.jpg

IMG_0170_zpsa2cbd88f.jpg

I na koniec Ulubiona i najchętniej oblegana kryjówka w zbiorniku, która generuje najwięcej waśni :)

IMG_0091_zps61f147b5.jpg

IMG_0147_zps17451a73.jpg